Datum

18 augustus 2020 20:00

Accommodatie

Onbekend

Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord van het Bictgroep stadion. Die stand was het resultaat van een wedstrijd die voor 75% werd gedomineerd door de thuisploeg. Slechts in het derde kwart van de wedstrijd waren de gasten de bovenliggende ploeg en drukten dat ook direct in twee doelpunten uit. Twee maal mocht de van Noordwijk teruggekeerde spits Tjeerd Westdijk op de rand van het strafschopgebied ongehinderd uithalen en tweemaal had keeper Jouvenaar geen antwoord op zijn inzet.

Daarmee deed FC ‘s-Gravenzande zichzelf eigenlijk tekort. Want de ‘s-Gravenzandse fans zagen eindelijk eens leuk, aantrekkelijk voetbal van hun team. Er werd fel gevoetbald, goed verdedigd, met de blik vooruit gespeeld, veelvuldig met goede dieptepasses gestrooid …… gewoon een lekkere pot voetbal om naar te kijken, zeker voor het thuispubliek.

Al in de 8e minuut opende FC ‘s-Gravenzande de score. Een ingooi van Samet Dag werd door Frank Broos verlengd en door Yuri Westhoff doeltreffend ingekopt: 1-0. Diezelfde Westhoff werd kort daarna door Patrick Triep riant vrij voor de keeper gezet, maar hij faalde jammerlijk, door de bal tegen de doelman aan te schieten. Frank Broos kreeg even later net zo’n opgelegde kans voorgeschoteld door Triep. Hij scoorde wel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Al met al zag de ‘s-Gravenzandse aanhang in het eerste kwart van de wedstrijd al meer aantrekkelijk voetbal dan in de hele voorgaande drie oefenwedstrijden.

De uitstekend spelende Yorid Klepke verdubbelde na een half uur spelen de ‘s-Gravenzandse voorsprong. Hij bleef alert bij een afgeslagen aanval, onderbrak de Haagse opbouw en kon vervolgens eenvoudig de 2-0 aan laten tekenen.

Pas in de laatste paar minuten van de eerste helft deed HBS iets terug. Eerst zag Berend Kaster zijn inzet nog op de lat belanden, maar toen de klok al op 45 stond vond Westdijk alsnog het doel voor de aansluitingstreffer.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten hervat na de rust toen de gelijke stand op het bord kwam door, zoals gezegd, wederom Westdijk. Daarna was het eigenlijk grotendeels gedaan met de dadendrang van de gasten en herpakte FC ‘s-Gravenzande zich. Ook toen er veelvuldig gewisseld werd bleef de thuisploeg goed en aantrekkelijk spelen en eigenlijk verzaakte daarin niemand. Het was jammer dat dit niet in de score tot uitdrukking gebracht werd. Acties van Rick Boers, Samet Dag en Yordi Klepke en 1e jaars senior Stefan Bruijn bleven zonder resultaat, waar de winnende treffer wel verdiend was geweest. Maar FC ‘s-Gravenzande heeft in ieder geval weer eens laten zien dat het wel degelijk kan voetballen.