2 - 1

RVVH 1

4 juli 2020 14:00

Jester Francisca

Na een verplichte pauze van ruim drie en een halve maand mocht het weer, en van die mogelijkheid maakte FC ’s-Gravenzande direct gebruik door het spelen van de eerste oefenwedstrijden na alle coronaperikelen. De selectie was al een aantal weken bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, en als afsluiting van het eerste deel hiervan kwam er ineens de mogelijkheid om een oefenwedstrijd te spelen. Tegenstander was RVVH uit Ridderkerk. Omdat de selecties van beide ploegen nu nog erg groot zijn, met ruim 20 spelers, hadden de trainers ervoor gekozen er twee wedstrijden van te maken van elk 2x25 minuten zodat alle spelers minimaal 50 minuten in het veld konden staan.

Het was natuurlijk hondenweer zaterdagmiddag, windkracht 7 en tijdens de hele wedstrijd van die fijne miezerregen. Maar dat ook de supporters weer snakten naar een wedstrijdje voetbal bleek wel uit de flinke belangstelling, zelfs ook van een behoorlijk aantal Ridderkerk supporters.

De eerste 2x 25 minuten

Die zagen in de eerste helft een sterker FC ’s-Gravenzande, dat leverde ook wat mogelijkheden op voor de openingstreffer. Zo was Yordi Klepke kansrijk, maar kon niet tot een goed schot komen, terwijl een inzet van Patrick Triep door de RVVH verdediging werd weggewerkt. De gastploeg was maar zelden voor het vijandelijk doel te vinden en bleef het bij slechts één doelpoging in de eerste 25 minuten. In de tweede helft waren er ook een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg, maar ook nu lukte het niet om de bal binnen te schieten. Er waren wel kansjes toen Patrick Triep goed voorgaf op aangeven van Samet Dag, maar dat leverde geen doelpunt op. Ook Yuri Westhoff was nog kansrijk na een goedlopende aanval, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en kon door de RVVH doelman worden gepakt. Op aangeven van Rick Boers vanaf de rechterkant leek Yuri Westhoff de bal binnen te kunnen koppen, maar werd gepakt door de doelman. Er werd dan ook niet gescoord.

De tweede 2x 25 minuten

In de eerste helft was RVVH de bovenliggende ploeg. Na een foutje van de FC ’s-Gravenzande doelman leek RVVH op voorsprong te komen, maar de aanvallers wisten hiervan niet te profiteren. Kort hierna was er weer een prima mogelijkheid voor RVVH, maar nu werd een inzet tot hoekschop verwerkt. Uit een vrije trap, enkele meters voor de 16 meterlijn kwamen de Ridderkerkers op een 0-1 voorsprong. Kort hierna was het de ’s-Gravenzandse doelman die een grotere achterstand voorkwam door een inzet van een van de RVVH aanvallers te stoppen. In de tweede helft hervond de thuisploeg zich en was het Thierry Wortelboer die de stand weer op gelijke hoogte bracht: 1-1. Nadat Scott de Graaf op aangeven van Patrick Triep de bal naast kopte, maakte hij dat korte tijd later wel goed door een op maatgegeven bal van Patrick Triep nu wel in het doel te werken, eindstand 2-1.

Dank aan het arbitrale trio Jester Francisca, Stefan van Krimpen en Bert van Katwijk voor de prima leiding van deze wedstrijd.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen, Patrick Triep, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Rick Boers, Yordi Klepke, Samet Dag, Daan van Unen, Ohran Dag, Stefan Gravesteijn, Daniel Kumic, Thierry Wortelboer, Pascal Broch, Bram Sommeling, Dennis van Rijn, Bas de Brabander, Jorik Koppers, Sander Koeleman, Casper Zwaanswijk, Scott de Graaf