5'
73'

29 augustus 2020 14:30

Yodi Monteny

De laatste oefenwedstrijd voor FC ’s-Gravenzande voordat de competitie zaterdag 5 september van start gaat. Tegenstander was het Haagse TAC’90 (zon), ontstaan op 9 november 1990 door een fusie tussen 2 hindoestaanse verenigingen namelijk Takdier Boys en Amar Deep en spelen komend seizoen in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal.

Redelijke eerste helft

De thuisploeg kampt zo aan het begin van het seizoen met een aantal blessures en kon daarom niet op volle sterkte aantreden tegen TAC’90. Erwin Nuytinck, Roy Vermolen, Twan van Meerten en Patrick Triep moesten om diverse redenen afhaken. De wedstrijd begon goed voor FC ’s-Gravenzande, want al in de 5e minuut viel het eerste doelpunt. In een mêlee van spelers was het uiteindelijk Yordi Klepke die een gaatje vond om de bal achter Giovanni Spaan te schieten: 1-0. Verder ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. In de 8e minuut was er nog een schotje van Frank Broos, maar de TAC’90 doelman stond op de juiste plaats. De gastploeg was af en toe wel dreigend, maar echte kansen leverde dat nauwelijks op. In de 22e minuut mocht Sander Koeleman op zijn favoriete plekje, een meter of drie van de 16 meterlijn, nog een vrije trap nemen, maar hij schoot die recht in de handen van de doelman. Een poging van Frank Broos om de voorsprong te verdubbelen bleef ook zonder succes, met dank aan de TAC’90 doelman die goed ingreep. In het laatste kwartier ook wat mogelijkheden voor de gastploeg. Mohamed Achalhi schoot eerst net naast en na een foutje van Gijs Abbas voorkwam Jurrian Jouvenaar de gelijkmaker en kon de bal uiteindelijk oprapen. Voor rust was Yordi Klepke nog gevaarlijk uit een vrije trap die maar net over ging en op een voorzet van Frank Broos miste Ardi Luijendijk. Voor TAC’90 was Mohamed Achalhi nog kansrijk, maar schoot naast en een schot van Djamairo Rigters werd door doelman Jouvenaar gestopt.

Matige tweede helft

De tweede helft was van een bedenkelijk niveau, er gebeurde maar heel weinig, de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Het was TAC’90 dat verzuimde om de kansen die zij kregen te benutten. Inzetten van Leeroy George werden door de FC ’s-Gravenzande doelman tweemaal gestopt, en Yassine Irzi wachtte veel te lang met schieten en zijn inzet kon door de defensie van de thuisploeg worden weggewerkt. Ook Lewitson Reis zag zijn poging mislukken, Pascal Broch werkte de bal ten koste van een hoekschop weg. Met nog ruim een kwartier te spelen kwam toch de verdiende gelijkmaker voor de Hagenaars op het scorebord. Het was Pascal Broch die de bal verkeerd raakte en deze fraai in eigen doel werkte: 1-1. Ook hierna waren de betere mogelijkheden voor TAC’90. Lewitson Reis schoot maar rakelings over en Djamairo Rigters zag zijn inzet net naast gaan. De thuisploeg probeerde het wel, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Het bleef bij wat speldenprikjes voor o.a. Yuri Westhoff die zijn inzet door de doelman zag gepakt, terwijl een vrije trap door de gewisselde doelman Jhudamier Marchena over de lat werd getikt. In de laatste minuut was er nog een kansje voor invaller Bram Sommeling van de thuisploeg, maar ook zijn schot bleef zonder succes.

Een matige generale dus zo vlak voor de competitiestart. Hopelijk stroomt de ziekenboeg weer snel leeg en kan Richard Middelkoop weer over de volledige selectie beschikken.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk (86. Bram Sommeling), Gijs Abbas, Pascal Broch, Yordi Klepke (63. Stefan Bruijn), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Rick Boers, Frank Broos, Samet Dag

Spelersgroep TAC’90 (hier werd in de 2e helft veelvuldig gewisseld waarbij diverse spelers tweemaal terug in het veld kwamen): Giovanni Spaan, Delano Paskald, Marlito Ascencao, Shurvin Romano, Jahir Valerius, Mohamed Achalhi, Soeredj Angoelal, Yassine Irzi, Samuel Matheus, Petit Jagbandhan, Djamairo Rigters, Jhudamier Marchena, Andruw Stokkel, Leeroy George, Lewitson Reis, Fernando Couvreur

Scheidsrechter: Yodi Monteny uit Voorburg