47'
Cali Daniel (schot)
48'

22 augustus 2020 17:00

De vijfde oefenwedstrijd alweer voor FC ’s-Gravenzande. Volharding Olympia Combinatie (VOC) uit Rotterdam was de te kloppen tegenstander, zij komen uit in de Hoofdklasse B van de zondag. Tot nu toe behaalde FC ’s-Gravenzande wisselende successen, met tweemaal verlies, eenmaal winst en eenmaal een gelijkspel.

Redelijke eerste 30 minuten

Er was gekozen voor het spelen van drie periodes van elk 30 minuten. Wat daar de zin (of onzin) van was is niet helemaal duidelijk, maar kennelijk hebben de trainers voor deze wat vreemde constructie bewust gekozen. De eerste 30 minuten ging redelijk gelijk op en was het aanzien wel waard. FC ’s-Gravenzande schoot uit de startblokken en dat leverde al binnen één minuut de eerste treffer op. Na een aanval over de linkerkant kwam de bal bij Frank Broos, die gaf deze op maat voor en kon Yuri Westhoff het afronden: 0-1. Een prima begin dus en gingen de weinige supporters er eens voor zitten, want na de prima wedstrijd afgelopen dinsdag tegen HBS smaakte dat zeker naar meer. Maar het liep allemaal toch wat anders. Wel was er nog een schot van Patrick Triep dat over de lat ging, maar even later ging aan de andere kant de bal op de stip na een handsbal in het strafschopgebied. Teun van der Donk mocht deze nemen, maar Jurrian Jouvenaar tikte de bal uit de rechterhoek ten koste van een hoekschop. In het resterende deel van het eerste bedrijf was er nog een schot van Frank Broos, maar de VOC doelman stopte zijn inzet. Voor de thuisploeg waren Cas Dillemans en Nico van Mechelen nog kansrijk, maar wisten niet te scoren. In de 30e minuut kwam VOC weer op gelijke hoogte dankzij een treffer van Cas Dillemans die nu wel raak schoot: 1-1. Een redelijke eerste helft waarbij beide ploegen elkaar niet veel ontliepen.

Tweede 30 minuten

Hier gebeurde nauwelijks iets, alleen wist binnen twee minuten VOC tweemaal te scoren door matig ingrijpen in de FC ’s-Gravenzande defensie. In de 47e en 48e minuut was het Cali Daniel die beide keren trefzeker was en de stand op 3-1 bracht, de eerste op aangeven van Kas Dullemans. Verder gebeurde er maar heel weinig, al was er nog wel een poging voor Patrick Triep, maar die schoot over.

Slot van het derde bedrijf

Deze had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want er gebeurde maar bitter weinig. Er was nog een poging voor Frank Broos, die naast kopte na voorbereidend werk van Yuri Westhoff en Stefan Bruijn terwijl Yuri Westhoff met nog 10 minuten te gaan de bal recht in de handen van doelman Tijs te Duits kopte. Ook de thuisploeg wist verder geen potten te breken, en waren het tweede en derde bedrijf zeer teleurstellend en is er nog veel werk aan de winkel voor de technische staf zo vlak voor de start van de competitie op zaterdag 5 september.

Spelersgroep VOC: Tijs te Duits, Kas Dillemans, Joe Thomas, Wouter van der Loo, Cali Daniel, Teun van der Donk, Boris Polderman, Juanito Sequeira, Wessel Verhaar, Bryant Varela, Nico van Mechelen, Stijn Houben, Yannick Koevermans

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Gijs Abbas, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Yordi Klepke, Frank Broos, Erwin Nuytinck, Samet Dag, Stefan Bruijn, Daniel Kumic, Bram Sommeling