8 augustus 2020 15:00

Bilal Ozdemir

De voorbereidingen kosten nogal wat hoofdbrekens i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus, maar uiteindelijk kon de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen zondag hoofdklasser RKAVV uit Leidschendam doorgaan. Dit was wel onder tropische omstandigheden met temperaturen boven de 30 graden.

Povere eerste helft

Waar FC ’s-Gravenzande kon kiezen uit een groep van 20 spelers, moest RKAVV het met maar 14 spelers doen, en met deze tropische temperaturen viel dat zeker in de slotfase niet mee voor de Leidschendammers. RKAVV was in de eerste helft de bovenliggende partij. Een schot van Zakaria Amrani kort na het aanvangssignaal ging maar net naast. Hierna twee mogelijkheden voor de thuisploeg. Yordi Klepke leek kansrijk op een voorzet van Jan Verduijn, maar zijn inzet werd door de RKAVV verdediging weggewerkt en een vrije trap van Samet Dag, na een overtreding op Jan Verduijn, schoot hij recht in de handen van doelman Petter van Pruijssen. Nadat Justin Lopes voor RKAVV naast schoot, was het in de 24e minuut Justin van Rijswijk die uit een vrije trap van zo’n 25 meter doelman Daniel Kumic kansloos liet: 0-1. Twee minuten later had Scott de Graaf de stand weer gelijk kunnen en moeten trekken, maar verzuimde het af te maken. Ook was er nog een kans voor Daan van Unen toen Yordi Klepke de bal goed doorkopte, maar zijn inzet werd door de RKAVV doelman uit de hoek getikt. Tien minuten voor rust hadden de Leidschendammers de kans om verder weg te lopen, maar Remco Overdevest zag zijn inzet gestopt. Maar kort hierna lukte dat alsnog toen Joep Roovers de bal van afstand binnen schoot: 0-2.

Betere tweede helft

Met aan FC ’s-Gravenzande zijde maar liefst 9 wissels werd het toch een wat andere wedstrijd. Maar als je de kansen die je krijgt niet weet te benutten kom je niet veel verder. Positief was dat Frank Broos weer binnen de lijnen kwam, na zijn opgelopen blessure in de finale van 2019 tegen DHC in het Haaglanden Voetbal Toernooi op het terrein van vv Scheveningen. Hij heeft een jaar keihard gewerkt aan zijn herstel, en liet een goede indruk achter. Zijn eerste poging werd door doelman Petter van Pruijssen gestopt en na een goede actie tussen Sander Koeleman en Frank Broos rolde de bal maar een metertje naast. In de 65e minuut werd Frank Broos onreglementair gestopt in het strafschopgebied en dat leverde een penalty op. Hij nam die zelf en bracht de stand terug tot 1-2. Hij zal er ongetwijfeld heel blij mee zijn geweest om eindelijk weer eens te kunnen scoren. RKAVV bleef echter strijd leveren. Remco Overdevest schoot in de 68e minuut de bal stijf naast de paal en een minuut later was het Joep Roovers die de bal op de lat schoot. In de resterende tijd was het voornamelijk de thuisploeg die de betere kansen kreeg. Een schot van Yuri Westhoff werd tot hoekschop verwerkt en even later was het Frank Broos die zijn kopbal tegen de doelman zag komen waarna Yuri Westhoff het alsnog kon afmaken, maar ook hij miste. Na een goede actie van Yuri Westhoff kwam de bal voor de voeten van Frank Broos, maar deze ging net iets te hard en hij kon er net niet bij.  Gescoord werd er niet meer, en dus gingen de Leidschendammers er met de volle winst vandoor.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Daniel Kumic, Jurrian Jouvenaar, Twan van Meerten, Rick Boers, Yordi Klepke, Samet Dag, Daan van Unen, Jan Verduijn, Bas de Brabander, Scott de Graaf, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Pascal Broch, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos, Erwin Nuytinck, Thierry Wortelboer

Spelersgroep RKAVV: Petter van Pruijssen, Jubilee Djan, Edon Fetahi, Justin van Rijswijk, Justin Lopes, Zakaria Amrani, Esin Gula, Remco Overdevest, Jedsel Markes, Asim Metin, Joep Roovers, Jeremy van Lochem, Erik Lever

Scheidsrechter: Bilal Özdemir uit Den Haag, assistenten: Jan de Vos uit Goes en Daan van den Berg uit Leiden.