W. (Wouter) Wiersma

Accommodatie

Onbekend

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Na twee overwinningen stond in de derde ronde voor FC ’s-Gravenzande de uitwedstrijd tegen Rijsoord op het programma. Dat was de laatste tegenstander in maart toen daarna de competitie werd stilgelegd en de ’s-Gravenzanders met 3-1 aan het langste eind trokken in de strijd om degradatie. Uit werd het een 0-0 puntendeling. Maar nu is alles weer anders. Rijsoord verloor tot nu toe de eerste twee wedstrijden, vorige week zelfs met 0-6 van Spijkenisse. Dus zij zullen erop gebrand zijn revanche te nemen. FC ’s-Gravenzande wil uiteraard proberen om ook de derde wedstrijd winnend af te sluiten, dus de belangen voor beide ploegen zijn groot.

De ziekenboeg is nog steeds goed gevuld bij de ’s-Gravenzanders. Roy Vermolen, Jan Verduyn en Jurrian Jouvenaar zaten wel op de bank maar vielen niet in. Verder waren Twan van Meerten, Daan van Unen en Erwin Nuytinck nog niet inzetbaar.

Prima eerste helft

Wat een verschil met vorig seizoen. FC ’s-Gravenzande beleeft een droomstart van deze competitie. Stond de teller vorig seizoen nog op 0 punten uit drie wedstrijden, nu zijn dat er 9, en wat ook niet onbelangrijk is, in alle wedstrijden werd driemaal gescoord door de ’s-Gravenzanders. Ook tegen Rijsoord was het FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd in de eerste helft prima onder controle had, enkele riante scoringskansen kreeg, maar het nog tot de 40e minuut duurde voordat het eerste doelpunt viel. In de 9e minuut de eerste serieuze kans voor de ’s-Gravenzanders. Ardi Luijendijk schoot goed in op een voorzet van Frank Broos, maar via een verdediger werd het een hoekschop. Een op maat gegeven bal van Patrick Triep werd door Yuri Westhoff in een keer over doelman Christian Wijngen gekopt, maar de lat voorkwam een vroege achterstand voor de mannen van Rijsoord. Ook Sander Koeleman had zo’n prima pass, ditmaal op Frank Broos, maar de doelman doorzag dit en greep goed in. De eerste poging van de thuisploeg viel in de 24e minuut te noteren toen Gianni Straal goed inschoot, maar de FC ’s-Gravenzande verdediging goed ingreep. Een vrije trap, toen Maily Lopez van Rijsoord, zijn directe tegenstander vastpakte leverde een vrije trap op. Yuri Westhoff nam die, de doelman had er moeite mee, maar werd uiteindelijk een hoekschop. Hij kreeg na bijna een half uur nog een mogelijkheid de score te openen, maar dit schot was veel te zacht om de doelman in de problemen te brengen. Bij een van de sporadische uitvallen van de thuisploeg leek Tevyn Biekman gevaarlijk te worden, maar werd door de FC ’s-Gravenzande verdediging tot hoekschop gekopt. Nadat Pascal Broch zijn schot recht in de handen van de Rijsoord doelman zag belanden, was het in de 40e minuut wel raak. Na voorbereidend werk van Patrick Triep en Ardi Luijendijk kwam de bal bij Frank Broos die het beheerst afmaakte: 0-1, een volkomen verdiende voorsprong. Een vrije trap van de thuisploeg in de laatste minuut van de eerste helft kwam recht in de handen van de goed keepende doelman Daniël Kumic die daar geen moeite mee had.

Voorsprong verder uitbouwen

Nadat de sproeiers hun werk eindelijk hadden gedaan en iedereen geduldig een ’droog’ heenkomen had gezocht kreeg FC ’s-Gravenzande enkele uitgelezen kansen in de tweede helft om de voorsprong te verdubbelen. Een voorzet van Yordi Klepke vanaf de rechterkant werd van de lijn weggewerkt waarna Frank Broos naast schoot. Maar in de 51e minuut viel toch het doelpunt. Een hoekschop van Patrick Triep werd door Frank Broos in een vol strafschopgebied goed voor het doel gebracht waarna Yordi Klepke de bal binnenkopte: 0-2. Hierna liet FC ’s-Gravenzande de teugels wat vieren en was het Rijsoord dat probeerde wat terug te doen, maar de echte overtuiging ontbrak eigenlijk. Een schot van Gazar Dermendjan werd na een foutje in de verdediging bij de ’s-Gravenzanders net naast geschoten en een poging van Donovan Lioe Anjie werd door Daniël Kumic gepakt. In de 69e minuut werd Yordi Klepje gewisseld voor Bas den Brabander. Bij zijn eerste de beste actie werd hij door Donovan Lioe Anjie net binnen het strafschopgebied onreglementair onderuitgehaald. De goed leidende scheidsrechter Wouter Wiersma twijfelde geen moment en wees naar de stip. De penalty werd door Frank Broos onberispelijk binnengeschoten: 0-3. In het laatste kwartier nog wat kansjes voor beide ploegen. Een schotje van Donovan Lioe Anjie werd door doelman Kumic gepakt en op aangeven van Rick Boers was het Patrick Triep die de bal net over de lat op het net zag vallen. Voor Rijsoord was het Danny Haasdijk die vijf minuten voor het eindsignaal naast schoot, terwijl Yuri Westhoff naast schoot na een verre ingooi van Samet Dag. Laatstgenoemde haalde in de slotseconden nog een bal van de lijn ten koste van een hoekschop, maar verder kwamen de mannen van Rijsoord niet en liepen tegen hun derde nederlaag op.

Een verdiende overwinning voor de mannen van Richard Middelkoop waar niets op af te dingen viel.

Opstelling Rijsoord: Christian van Wijngen, Donovan Lioe Anjie (81. Roman van der Tak), Menno Vooges, Maily Lopez, Jochem Bakker, Romano Niamut, Gazar Dermendjan (58. Guillermo Pinas), Danilo Alkema, Tevyn Biekman (76. Chrichantley Job), Gianni Straal, Danny Haasdijk

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Daniël Kumic, Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Pascal Broch, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Yordi Klepke (69. Bas de Brabander), Rick Boers, Frank Broos (71. Dennis van Rijn), Samet Dag

Scheidsrechter: Wouter Wiersma uit Hardegarijp, assistenten Bas Seegers en Iwan Larijn