M. (Matthijs) Jobse

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

FC Rijnvogels is altijd een lastige tegenstander voor de ’s-Gravenzanders. Als we de uitslagen van de laatste drie jaar er even bij halen zien we dat de mannen uit Katwijk er viermaal met de winst vandoor gingen, tegenover FC ’s-Gravenzande met slechts één gewonnen wedstrijd en een gelijkspel. Nog steeds mogen de ’s-Gravenzanders zich, samen met Achilles Veen, koploper noemen, maar omdat ook te blijven zou winst natuurlijk heel welkom zijn. Vorige week zag FC Rijnvogels haar wedstrijd uitgesteld in verband met corona.

Aantrekkelijke wedstrijd

In de soms stromende regen probeerden beide teams, ook nu weer zonder publiek, er het beste van te maken. De wedstrijd was ook zeker het aankijken waard. FC Rijnvogels kreeg al in de 4e minuut met een tegenvaller te maken toen Maarten Reyneveld zich blesseerde en niet verder kon, zijn vervanger was Max van Steen. De thuisploeg kreeg in de eerste 20 minuten een paar prima kansen om de score te openen. Zo schoot Yuri Westhoff een metertje naast op aangeven van Patrick Triep, een inzet van Frank Broos werd door de verdediging met enige moeite weggewerkt, en daarna schoot hij nog een keer over. In de 20e minuut kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen Sander Koeleman een overtreding maakte waarna Jaap van Duijn een vrije trap mocht nemen. De bal kwam via de paal weer het veld in waarna Max van Steen nog een keer kon inschieten, maar die ging via de lat over. Een schotje van Virgil Tjin Asjoe was veel te zacht en kon Daniël Kumic makkelijk oprapen. Met nog ruim een kwartier te gaan in de eerste helft een goed opgezette aanval van FC ’s-Gravenzande. Via Frank Broos en Sander Koeleman kwam de bal voor het doel, maar Yuri Westhoff verzuimde het af te maken. Toch kwam de voorsprong er voor de thuisploeg. Op aangeven van Frank Broos stond Patrick Triep ineens vrij voor doelman Yannic Augustinus en bracht de 1-0 stand op het scorebord. Kort voor rust was het voor FC Rijnvogels Max van Steen die nog kansrijk was maar schoot de bal recht in de handen van doelman Daniël Kumic.

Geen loon naar werken

Na rust zette FC Rijnvogels een tandje bij, al was er eerst nog een mogelijkheid voor Frank Broos, maar de FC Rijnvogels doelman werkte zijn inzet weg. Hierna was er een mogelijkheid voor Dirk-Jan van den Oever voor FC Rijnvogels, maar de bal werd via de verdediging tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop was het Samet Dag die de bal weg kon werken, voordat een van de aanvallers gevaarlijk kon worden. De wedstrijd golfde voortdurend op en neer met kansen voor beide ploegen. Op een voorzet van Dennis van Rijn miste Frank Broos en uit een afgeslagen aanval was het voor de Katwijkers Dennis Bakker die over schoot. Aan de andere kant was het weer Samet Dag die kon uithalen maar de doelman op zijn weg vond die zijn inzet met moeite wist te stoppen. FC Rijnvogels wist in de 61e minuut toch weer gelijk te maken, in een vol strafschopgebied was het invaller Roy van Leeuwen die de stand op 1-1 bracht. Maar een minuut later kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong toen Pascal Broch uit een hoekschop de bal binnen kopte: 2-1. Nadat Frank Broos de mogelijkheid op een grotere voorsprong onbenut liet op aangeven van Dennis van Rijn, kwam FC Rijnvogels in de 69e minuut weer op gelijke hoogte toen Max van Steen scoorde: 2-2, nadat de bal eerst nog van de lijn weggewerkt kon worden. Dat zou ook een terechte eindstand zijn geweest. Eerst was het voor FC Rijnvogels Jaap van Duijn die zijn inzet zag gepakt en Dennis Bakker zag de bal door Daniël Kumic tot hoekschop verwerkt. Twee minuten voor het officiële einde een fikse tegenvaller voor de thuisploeg toen Dennis Bakker FC Rijnvogels op een 2-3 voorsprong bracht. De hardwerkende Yuri Westhoff kreeg geen loon naar werken in de resterende en ruim bemeten blessuretijd. Eerst schoot hij op aangeven van Frank Broos de bal tegen de lat en ver in blessuretijd was het de doelman die de bal via de lat over zijn doel tikte.

De eerste nederlaag dus voor FC ’s-Gravenzande, de wedstrijd leek op een terechte puntendeling af te stevenen maar kort voor tijd gingen de Katwijkers er toch nog met de winst vandoor en stond FC ’s-Gravenzande, evenals vorig seizoen weer met lege handen tegen FC Rijnvogels.

Met dank aan Theo Doelman en Pieter Vermeer, die via een live-verbinding via facebook alsnog de talrijke kijkers van bewegende beelden kon voorzien.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Daniël Kumic, Dennis van Rijn (79. Bram Sommeling), Ardi Luijendijk (90. Scott van de Graaf), Gijs Abbas, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (61. Rick Boers), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos, Samet Dag

Opstelling FC Rijnvogels: Yannic Augustinus, Dirk-Jan van den Oever, Virgil Tjin Asjoe, Jesse Driebergen, Jaap van Duijn, Maarten Reyneveld (4. Max van Steen, 90. Arie de Vreugd)), Willem Schonenberg, Dennis Bakker, Sven Verlaan, Maikey Parami (58. Roy van Leeuwen), Kasper Michel

Scheidsrechter: de heer Matthijs Jobse uit Middelburg, assistenten: de heer Robert Leenstra uit Leeuwarden en mevrouw Bianca Bussem-Scheffers uit Dordrecht