Monster wint van FC 's-Gravenzande (1-3)

Thijne Arend (afstandschot)
78'

29 september 2020 20:00

R. Rolandus Boers

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande op eigen veld een oefenwedstrijd tegen sportclub Monster. De thuisploeg speelde met voornamelijk tweede elftal spelers en reserves van het eerste elftal, Monster trad, zeker in de tweede helft, bijna volledig aan.

Het eerste kansje was voor Ruben de Groot van sportclub Monster, maar hij kopte de bal uit een hoekschop recht in de handen van Stefan Gravesteijn. Voor FC ’s-Gravenzande was Jorik Koppert kansrijk maar schoot net naast. Ook een kopbal van Rick Boers leverde geen resultaat op en viel precies in de handen van de doelman. Na bijna een half uur spelen was het op aangeven van Scott van de Graaf weer Rick Boers die kansrijk was, maar de bal vloog nu over de lat. De thuisploeg was het laatste kwartier sterker, maar de kansjes die men kreeg werden niet benut. Zo zag Thierry Wortelboer zijn inzet door de doelman gestopt en Scott van de Graaf zag zijn inzet via de doelman tot hoekschop verwerkt. Een snoeiharde uithaal van sportclub Monster bleef nog zonder resultaat, maar in de laatste minuut van de eerste helft was het Roy van der Ven die sportclub Monster met een fraaie treffer op voorsprong bracht: 0-1.

In de tweede helft maar liefst 6 wissels aan Monsterse kant, en dat was ook duidelijk te zien aan het spel, want FC ’s-Gravenzande werd ver teruggedrongen op eigen helft. Nadat Jordi van Maanen zijn inzet zag gestopt was het in de 56e minuut Jurgen Warbout die een voorzet vanaf de linkerkant goed afrondde en voor de 0-2 stand zorgde. Vier minuten later was het Thijme Arend die met een schot van afstand de 0-3 op het scorebord zette. Nadat voor FC ’s-Gravenzande Casper Zwaanswijk een voorzet van Rick Boers niet kon afronden was het in de 78e minuut Ruben van Hagen die uit een hoekschop wat terug deed en de stand op 1-3 bracht. Kort voor het einde voorkwam Bram Sommeling een grotere achterstand door een uithaal van een sportclub Monster aanvaller over de lat te koppen. In de stand kwam geen verandering meer en ging de winst mee naar Monster.

Spelersgroep FC 's-Gravenzande: Stefan Gravesteijn, Thierry Wortelboer, Stefan Bruijn, Scott van de Graaf, Jorik Koppers, Roy Vermolen, Ruben van Hagen, Bram Sommeling, Rick Boers, Jan Verduijn, Bas de Brabander, Dimitri Wortelboer, Casper Zwaanswijk