Assist: Rick Boers
70'

3 juli 2021 14:30

Wedstrijdfoto's

Nadat RVVH vorige week zaterdag te gast was op het Juliana Sportpark togen de ’s-Gravenzanders nu naar Ridderkerk om dezelfde tegenstander te ontmoeten. Het sportpark van RVVH is het afgelopen jaar compleet gerenoveerd, dus dat was even wennen voor de klein schare supporters die nog een heel ander beeld in gedachte hadden. Vorige week eindigde de wedstrijd onbeslist in een 2-2 gelijkspel, maar belangrijker was dat er eindelijk weer eens gevoetbald kon worden.

Er was weer gekozen voor het spelen van 4x25 minuten om zodoende veel spelers die in aanmerking komen voor het eerste elftal de mogelijkheid te geven zich ’in de kijker’ te spelen. Al is FC ’s-Gravenzande nog niet compleet. Sander Koeleman, Roy Vermolen, Thierry Wortelboer en Daan van Unen waren er nog niet bij, terwijl Daan Struckman als gastspeler meedeed, hij komt van Willem II en zou mogelijk voor FC ’s-Gravenzande willen gaan spelen. Hij liet in elk geval een goede indruk achter.

In het eerste bedrijf ging het gelijk op. Voor FC ’s-Gravenzande was het Kilian Berkhout die uit een hoekschop naast kopte en een kansje voor de thuisploeg werd hoog over de lat geschoten. Uit een voorzet van Rick Boers was er een mogelijkheid voor Ardi Luijendijk in de 19e minuut, maar die raakte de bal totaal verkeerd. Hierna was de thuisploeg weer kansrijk, maar uit een hoekschop werd de bal naast gekopt. Na een foutje in de RVVH verdediging kon Rick Boers uithalen, maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Net voor de eerste pauze was de thuisploeg nog een keer gevaarlijk, maar de bal werd naast geschoten.

In het tweede gedeelte was er een eerste kansje voor Stefan Bruijn maar zijn inzet leverde alleen maar een hoekschop op. Aan de andere kant was het doelman Jurrian Jouvenaar die in de 28e minuut een inzet van een RVVH aanvaller wist te stoppen. In de 36e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op een 0-1 voorsprong toen Frank Broos op aangeven van Rick Boers scoorde na een voorzet vanaf de rechterkant. Verder gebeurde er niet veel meer.

Dat was anders in het derde bedrijf, met veel wisselingen aan beide kanten. Het was van FC ’s-Gravenzande de beste periode. Een kansje voor Scott de Graaf leverde geen resultaat op, hij raakte de bal niet goed. Het scoren lukte wel Shajidan Sinnadurai, en wat was het een klasse doelpunt. Vanaf de punt 16 vloog de bal via binnenkant paal binnen. Er was eerst nog enige twijfel of die wel achter de lijn was geweest, maar de neutrale grensrechter stond op één lijn en twijfelde geen moment, doelpunt en dus 0-2. Nadat Nelson Bashir de bal eerst nog over schoot, maakte hij dat in de 70e minuut helemaal goed. Met een fraaie soloactie liet hij ook de RVVH doelman kansloos: 0-3. Even daarvoor was er nog een enorme kans voor de thuisploeg, maar de FC ’s-Gravenzande verdediging greep goed in. Aan het eind nog twee mogelijkheden voor de ’s-Gravenzanders. Patrick Triep gaf goed voor maar Scott de Graaf schoot over en dat deed ook Nelson Bashir op aangeven van Yordi Klepke.

In de vierde en laatste helft was de fut er wel een beetje uit. Al kwam Scott de Graaf nog wel vrij voor de RVVH doelman na een prima pass van Daan Struckman. RVVH probeerde nog wel wat terug te doen, maar de eerste poging ging naast en in de allerlaatste minuut voorkwam het ijzerwerk een tegentreffer. Voor FC ’s-Gravenzande schoot Patrick Triep naast op aangeven van Nelson Bashir, terwijl hij zelf ook nog een keer kon uithalen maar zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt. Ook een poging van Carlo Zuiderwijk was niet succesvol, de RVVH verdediging werkte zijn inzet weg.

Gescoord werd er niet meer en leverde de uitwedstrijd een 0-3 zege op voor de ’s-Gravenzanders.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Daniel Kumic, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Scott de Graaf, Pascal Broch, Daan Struckman, Patrick Triep, Yordi Klepke, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers, Shajidan Sinnadurai, Frank Broos, Kilian Berkhout, Patrick Fonseca, Stefan Bruijn, Nelson Bashir, Carlo Zuiderwijk.