Accommodatie

Onbekend

Na een korte vakantieperiode speelde FC ’s-Gravenzande de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen de amateurs van Sparta. Zij komen uit in de tweede klasse van West II.

Geen doelpunten in de eerste helft

Na een gelijk opgaand begin was de eerste doelpoging voor Yuri Westhoff, maar zijn kopbal, op aangeven van Stefan Bruijn, was veel te zacht om doelman Daniel van der Knijff in de problemen te brengen. Voor Sparta was Arij van Bree kansrijk uit een vrije trap maar schoot naast. Ook stond de paal een keer in de weg voor de Spartanen terwijl Jordy de Zwart alle ruimte kreeg om vrij naar het vijandelijk doel te lopen, maar uiteindelijk greep de defensie van de thuisploeg goed in. Gaandeweg de wedstrijd werd FC ’s-Gravenzande sterker en oogde ook de opbouw wat verzorgder, maar het gaat uiteindelijk om de doelpunten en die bleven vooralsnog uit, terwijl er wel degelijk kansen waren. Op aangeven van Yuri Westhoff was het Nelson Bashir die naast schoot in de 25e minuut en Kilian Berkhout schoot wel goed in op aangeven van Sander Koeleman, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Na een prima actie van Rick Boers kwam de bal goed voor, maar Yuri Westhoff faalde in de afwerking. Berkhout was kort hierna nogmaals dicht bij de openingstreffer, maar via de verdediging werd het een hoekschop. Op slag van rust kon Sander Koeleman nog een keer uithalen, maar via doelman Daniel van der Knijff werd het een hoekschop en zodoende dus geen doelpunten in het eerste bedrijf.

Nog veel werk aan de winkel

Met maar liefst 7 wissels in de rust en nog twee tijdens de tweede helft ging FC ’s-Gravenzande op zoek naar de openingstreffer. Eerst was het Frank Broos die de bal ver over het doel schoot, maar in de 61e minuut was het wel raak toen Stefan Bruijn met een fraai lobje de Sparta doelman te slim af was: 1-0. Kort hierna twee kansjes voor Sparta om weer gelijk te komen, eerst werd de bal net naast geschoten en een schotje van Danny Langstraat was te zacht om doelman Daniel Kumic in de problemen te brengen. Vervolgens was het weer de thuisploeg die verzuimde om verder weg te lopen. Op aangeven van Yordi Klepke was Yuri Westhoff te laat bij de bal in de 74e minuut en werd tot hoekschop verwerkt en een één-tweetje tussen Yordi Klepke en Nelson Bashir probeerde laatstgenoemde met een lobje af te maken, maar ging naast. Het laatste kwartier geloofde FC ’s-Gravenzande het kennelijk wel want was het alsmaar Sparta dat veel voor het doel opdook van Daniel Kumic, en dat geeft toch te denken. Een wat je aan zag komen gebeurde ook. Een eigenlijk niet te missen kans voor Jordy de Zwart in de 83e minuut schoot hij nog over en uit een voorzet vanaf de rechterkant was hij weer kansrijk, maar dankzij een prima redding van Kumic, hij tikte de bal over de lat, bleef de schade beperkt tot een hoekschop. Hieruit was hij nogmaals kansrijk maar kopte naast. Maar de vierde poging van de Zwart was wel raak, nadat de verdediging van FC ’s-Gravenzande helemaal zoek werd gespeeld scoorde hij de gelijkmaker: 1-1. Hierna was de thuisploeg het spoor bijster en stond toe dat Sparta nog tweemaal wist te scoren. Na een prima aanval bracht Robin van der Sman eerst de 1-2 stand op het scorebord om vervolgens in de laatste minuut FC ’s-Gravenzande op een 1-3 achterstand te zetten. Een teleurstellende nederlaag dus voor de mannen van Richard Middelkoop, er is nog veel werk aan de winkel de komende weken om de juiste formatie te formeren voor de competitie.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Daniel Kumic, Thierry Wortelboer, Ardi Luijendijk, Stefan Bruijn, Pascal Broch, Roy Vermolen, Daan Struckman, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers, Nelson Bashir, Frank Broos, Kilian Berkhout, Patrick Fonseca, Daan van Unen, Casper Zwaanswijk, Yordi Klepke

Selectiegroep Sparta av: Daniel van der Knijff, Michael Brongers, Gabriel Belchior, Danny Abbing, Moises Navarro, Danny Langstraat, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman, Robin van der Sman, Jelano Tavares, Jordy de Zwart, Steven Tuns, Max Teeuwen, Wouter van der Werff, Damien Serrano, Lucas van Oeveren, Jordy van Buren, Jay Jay Gulpen, Arij van Bree, Bart Fiegel