FC 's-Gravenzande in de tweede helft langs Lyra

Yuri Westhoff (omhaal)
76'

7 september 2021 20:00

Stanley van Lith

Dinsdagavond 7 december speelde FC ’s-Gravenzande nog een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Lyra. De thuisploeg kreeg in de eerste helft talrijke kansen om de score te openen, was 90% van de tijd in balbezit, maar bij rust stond nog steeds de 0-0 stand op het scorebord.

Er waren kansen genoeg, een schot van Stefan Bruijn ging hoog over en een inzet van Bram Sommeling vanaf de rand 16 ging ook over de lat. Ook Yordi Klepke was gevaarlijk op aangeven van Patrick Triep, maar kreeg de bal niet achter doelman Kenny Lipman. Stefan Bruijn was in de 17e minuut weer gevaarlijk op aangeven van Rick Boers, maar wist het doel niet te vinden. Het eerste kansje voor Lyra viel te noteren in de 20e minuut, maar een doelpunt leverde dat niet op. De eerste echte mogelijkheid was voor Yuri Westhoff, die een voorzet vanaf de rechterkant tegen de paal kopte. Na slordig verdedigen was er na ruim een half uur spelen nog een mogelijkheid voor Lyra, maar in de afwerking verspeelde men knullig de bal. Kort voor rust was het Yuri Westhoff die van 7 meter de bal niet in het doel kreeg, maar hoog over knalde. Geen doelpunten voor de rust dus.

Ook in de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Nadat Patrick Triep goed voorgaf kon Stefan Bruijn het niet afmaken en Yordi Klepke zag zijn inzet via de verdediging tot hoekschop verwerkt. Na een snelle uitbraak van Lyra was het Tom Kuijvenhoven die doelman Daniel Kumic passeerde en voor de verrassende 0-1 voorsprong zorgde. Maar hierna was het toch FC ’s-Gravenzande dat eindelijk enkele kansen wist te benutten. Twan van Meerten schoot met een beheerst schot laag over de grond de bal in de 66e minuut in de rechterhoek: 0-1. Dennis van Rijn bracht FC ’s-Gravenzande op een 2-1 voorsprong en nadat Stefan Bruijn de bal op aangeven van Rick Boers tegen de lat schoot was het met nog een kwartier op de klok Yuri Westhoff die de stand op 3-1 bracht. Met een snoeiharde uithaal was het in de 89e minuut Frank Broos die de bal op de lat schoot, maar in de stand kwam geen verandering meer.
De wedstrijd stond onder leiding van Stanley van Lith uit Honselersdijk die het in dit sportieven treffen niet moeijlijk had.

Ook nu bleek weer dat het scoren nog niet vanzelf gaat, en zal er toch beter omgesprongen moeten worden met de kansen, wie weet zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ARC.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Daniel Kumic, Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Daan Struckman, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers, Frank Broos, Stefan Bruijn, Daan van Unen, Yordi Klepke