2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Het is al een aantal jaren niet meer gebruikelijk dat op 2e Paasdag competitiewedstrijden gespeeld worden, maar door corona kan het niet anders, want het is de KNVB er alles aan gelegen de competitie nu wel volledig uit te spelen, met de bijbehorende promotie- en degradatiewedstrijden. Zo staat ook op Hemelvaartsdag 24 mei nog de competitiewedstrijd tegen SC Feyenoord thuis op het programma. Maar eerst Scherpenzeel. De uitwedstrijd ging met 4-3 verloren en had FC ’s-Gravenzande niet veel in te brengen. FC ‘s-Gravenzande had nog wat goed te maken, ten eerste voor de uitnederlaag in Scherpenzeel en het verlies afgelopen zaterdag tegen FC Rijnvogels waar FC ’s-Gravenzande een goede wedstrijd speelde, maar het in de slotfase toch nog weg gaf.

Voorsprong bij rust

In een meer spannende dan goede wedstrijd wist FC ’s-Gravenzande uiteindelijk de winst binnen te halen. Ook nu ging FC ’s-Gravenzande in de eerste 20 minuten goed van start en waren er een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Een inzet van Roy Vermolen werd door de verdediging van Scherpenzeel tot hoekschop verwerkt. Ook Yuri Westhoff en Frank Broos wisten het net niet te vinden en dat was ook het geval voor Stefan Bruijn, zijn inzet ging voorlangs, de bal werd nog wel door de doelman aangeraakt, maar leverde alleen maar een ingooi op. Hierna was Broos weer gevaarlijk, maar schoot rakelings naast. Na een kwartier spelen was de gastploeg voor de eerste maal gevaarlijk, Tevfik Ceyar schoot goed in, zijn inzet werd gestopt en in de rebound schoot Mark de Graaf over. In de 17e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong, eigenlijk zoals in dit soort situaties regelmatig een doelpunt valt. Sander Koeleman nam de hoekschop, en bij de 2e paal stond Frank Broos klaar om de bal binnen te koppen: 1-0. Kort hierna moest Roy Vermolen geblesseerd van het veld, zijn vervanger was Ardi Luijendijk. Het spel werd er niet beter op, met van beide kanten veel balverlies en foute passes, veel gebeurde er eigenlijk niet meer in de eerste helft. Soms leek Scherpenzeel wat dreigend te worden, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Er was nog een schot van Ardi Luijendijk maar daar had doelman Stef Brummel niet veel moete mee.

Verdiende overwinning

Ook de tweede helft was erg matig en moest de ingevallen Ardi Luijendijk ook geblesseerd van het veld, zijn vervanger was Pascal Broch. FC ’s-Gravenzande was veel op de helft van de tegenstander te vinden, en kreeg diverse mogelijkheden om de score op te voeren, al zat het ook niet mee. Frank Broos schoot op de paal en een snoeiharde uithaal van de goed spelende Stefan Bruijn trof hetzelfde lot. Na een foutje in de verdediging van de thuisploeg was er voor Scherpenzeel nog een kansje om weer op gelijke hoogte te komen, maar dat liep gelukkig goed af. Na een goede actie van Stefan Bruijn was het Frank Broos die nog een prima kans kreeg, maar de bal hoog over schoot. De beste mogelijkheid voor Scherpenzeel was voor Tevfik Ceyar uit een voorzet van Arwin van Soest, maar hij was te laat bij de bal. Met nog ruim een kwartier op de klok was het Bram Sommeling die nog kon uithalen, maar de doelman wist er met enige moeite nog een hoekschop van te maken. Nadat Frank Broos in de slotfase naast het doel kopte wist hij, na prima voorbereidend werk van Twan van Meerten, drie minuten voor tijd weer te scoren en bepaalde de eindstand op 2-0.

Gezien de hele wedstrijd een terechte overwinning, in een meer spannende dan goede wedstrijd, want je weet het nooit, bij een krappe voorsprong kan het soms zomaar gebeuren dat de tegenstander in een uitval nog weet te scoren, maar zover kwam het gelukkig niet.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Daan van Unen, Roy Vermolen (22. Ardi Luijendijk, 46. Pascal Broch), Sander Koeleman, Yuri Westhoff (81. Rick Boers), Twan van Meerten, Bram Sommeling, Frank Broos, Patrick Fonseca, Stefan Bruijn.

Opstelling Scherpenzeel: Stef Brummel, Bjorn Cuperus, Mark de Graaf, Soufiane Laghmouchi, Arwin van Soest, Guido den Daas, Coen Temminck, Mourad Marbouch, Tevfik Ceyar, (72. Anouar Tmim), Timo Jochemsen (81. Luca Teske), Corné Davelaar

Scheidsrechter: dhr. René Wiedijk uit Alkmaar, assistenten: dhr. Bert van Katwijk uit Heenvliet en Joseph Appel uit Hoorn