3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

In competitieverband stonden sv Poortugaal en FC ’s-Gravenzande nog niet tegenover elkaar, wel voor de beker, dat was in het seizoen 2011/2012 toen de ’s-Gravenzanders met een 2-5 overwinning huiswaarts keerden. Verder werd in oefenwedstrijden nog tweemaal tegen elkaar gespeeld waarbij de score positief uitviel voor FC ’s-Gravenzande. Een blik op de ranglijst laat zien dat het onderlinge verschil slechts één puntje is, FC ’s-Gravenzande 10 punten en sv Poortugaal 9. Beide ploegen zullen uiteraard graag de volle winst binnen willen halen om de aansluiting met de kop niet te verliezen, dus een interessant duel.

Domper

De ene wedstrijd is de andere niet. Na de 4-1 winst op Rijsoord vorige week stond nu na 90 minuten een 6-1 nederlaag op het scorebord. SV Poortugaal startte sterk, FC ’s-Gravenzande werd ver op eigen helft teruggedrongen. Na een hoekschop voor de gastploeg was het Stan Maas die razendsnel uitbrak in de 10e minuut en onreglementair werd gestopt door doelman Jurrian Jouvenaar. Scheidsrechter John Kraak was mild en volstond met een gele kaart. De penalty werd prima benut door Sven Breukhoven: 1-0. Een schot van Rick Boers vanaf de rechterkant werd door doelman Koen Morssink goed gepakt. Na ruim een kwartier was voor sv Poortugaal Maas Stan weer gevaarlijk, maar Jurrian Jouvenaar stopte zijn inzet. In de tegenaanval was het Rick Boers die de bal weer goed voor het doel bracht en Frank Broos voor de 1-1 stand zorgde, een doelpunt dat zomaar uit de lucht kwam vallen. Maar bij de eerste de beste aanval kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Niels Groeneveldt binnengekopt: 2-1. FC ’s-Gravenzande had eigenlijk niets meer in te brengen in het resterende deel van de eerste helft. De snelle en behendige spitsen degradeerden de achterhoede van de ’s-Gravenzanders soms tot figuranten. Na bijna een half uur spelen kwam de stand op 3-1 toen Gerwin Lake goed afrondde op aangeven van Stan Maas. Zes minuten later 4-1, na weer een prima actie van Gerwin Lake gaf hij doelman Jurrian Jouvenaar met een puntertje het nakijken. Kort voor rust moest de ’s-Gravenzandse doelman weer onreglementair ingrijpen nadat de defensie de aanvaller niet wist af te stoppen, wederom een gele kaart, dus nu wel rood, en een penalty die benut werd door Sven Breukhoven: 5-1. Slachtoffer hiervan werd Ardi Luijendijk die het veld moest verlaten voor doelman Daniël Kumic. Kortom een dramatische eerste helft voor FC ’s-Gravenzande.

Tegenhouden

FC ’s-Gravenzande had ook in de tweede helft weinig in te brengen en probeerde met 10 man de achterstand niet nog verder te laten oplopen. Eerst was het voor sv Poortugaal Stan Maas die net naast schoot, maar toen Roy Vermolen de bal zomaar in de voeten schoof van Gerwin Lake had die er geen moeite mee om de 6-1 stand op het scorebord te zetten. Hierna nam de thuisploeg wat gas terug maar bleven wel de bovenliggende partij. Uit een vrije trap in de 65e minuut was het Daan van Unen die een nog grotere achterstand voorkwam door de bal van de lijn te schieten. Een kopbal van Claudio Santos Silva leverde ook geen succes op voor de thuisploeg, die werd door Daniël Kumic gepakt. Niels Versteege was nog gevaarlijk op aangeven van Gerwin Lake maar werd door de doelman gestopt terwijl Versteege kort hierna de bal nog een keer in het zijnet schoot. Voor FC ’s-Gravenzande viel er in de tweede helft slechts één schot op het doel te noteren van Rick Boers, die ging bovendien nog hoog over.

Kortom, een dramatische middag voor FC ’s-Gravenzande, een wedstrijd om snel te vergeten.

Opstelling sv Poortugaal: Koen Morssink, Desailly Sousa, Rudy Spekman, Patrick Fernand, Sven Breukhoven, Claudio Santos Silva, Niels Groeneveldt, Stan Maas (58. Melvin Kingsale), Niels Versteege, Nuno Andrade Varela (78. Ricardo van Twist), Gerwin Lake

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen (62, Kilian Berkhout), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers (68. Stefan Bruijn), Frank Broos (62. Patrick Triep), Daan van Unen, Yordi Klepke

Scheidsrechter: dhr. John Kraak uit Piershil, assistenten: dhr. Daniel Vloedgraven en dhr. Joop van Ditmarsch