2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

In de 10e speelronde stonden FC ’s-Gravenzande en DUNO Doorwerth tegenover elkaar. Beide ploegen doen wat betreft de stand niet veel voor elkaar onder en hebben hetzelfde aantal van 13 punten. In het seizoen 2019-2020 stonden de ploegen voor het eerst tegenover elkaar. Uit werd het een onverdiende 1-0 nederlaag en thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld. FC ’s-Gravenzande speelt tot nu toe erg wisselvallig. Soms wordt er goed gespeeld met een ruime zege als resultaat, maar de week erna is het weer heel anders en wordt met grote cijfers verloren. De winnaar kan dus meer naar boven kijken en de verliezer zakt mogelijk nog verder naar onderen, want ook de staartploegen willen graag weer de aansluiten.

Blanco stand bij rust

In de aanvangsfase waren de ploeg aan elkaar gewaagd, dat leverde een eerste doelpoging op voor de gastploeg toen Keren Cifci kon inschieten, maar zijn inzet gepakt zag door doelman Jurrian Jouvenaar. De doelman reageerde kort hierna ook heel attent op een schot van Jardell Kruidbos en tikte de bal over de lat. Maar ook voor FC ’s-Gravenzande waren er mogelijkheden de score te openen. Op een voorzet van Dennis van Rijn kon Frank Broos net niet bij de bal komen na een kwartier spelen. In de 21e minuut kreeg hij de kans om nog tweemaal op het doel te schieten, maar wist de bal niet in het net te krijgen. FC ’s-Gravenzande was het tweede gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, bouwde de aanvallen soms goed op, maar in afwerking ging het telkens mis. Op aangeven van Frank Broos schoot Yuri Westhoff over en een geplaatst schot van Frank Broos ging net naast. Ook Yordi Klepke was kansrijk op aangeven van Yuri Westhoff, maar ook die schoot net naast. Nadat een inzet van DUNO Doorwerth door Jurrian Jouvenaar werd gestopt was het in de 45e minuut Yuri Westhoff die nog een kansje kreeg, maar zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt.

Zuur verlies

Direct bij aanvang van de tweede helft had FC ’s-Gravenzande drie kansen op rij om te scoren, eerste schoot Yordi Klepke in, toen Yuri Westhoff en vervolgens Sander Koeleman, maar dat leverde geen doelpunt op. Als jullie dan niet scoren doen wij het wel moeten de mannen uit Doorwerth gedacht hebben, en dat gebeurde dus ook toen Faysal Shayesteh de bal achter Jurrian Jouvenaar schoot in de 53e minuut: 0-1. Na dit doelpunt trok DUNO Doorwerth zich terug op eigen helft en had niet zo’n haast meer. Hoe FC ’s-Gravenzande ook hun best deden, het was het allemaal net niet. Een schotje van Frank Broos was veel te zacht, Roy Vermolen schoot in de 71e minuut naast en op aangeven van Patrick riep was het Yuri Westhoff die net naast kopte. Dat deed ook Frank Broos op aangeven van Dennis van Rijn. In blessuretijd was het bij een van de spaarzame uitvallen van DUNO Doorwerth Younes Corty en Samed Öztoprak die de bal op de lat schoten, maar bleef een grotere nederlaag FC ’s-Gravenzande bespaard.

Kortom FC ’s-Gravenzande was over de hele wedstrijd gezien wel de betere ploeg, maar als je de kansen niet weet te benutten en de tegenstander doet dat wel levert dat geen punten op.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Bram Sommeling (84. Stefan Bruijn), Frank Broos, Patrick Fonseca, Yordi Klepke (56. Rick Boers)

Opstelling DUNO Doorwerth: Patrick ter Mate, Lars Hekkers, Maurits de Baar (46. Younes Corty), Wilco den Hartog, Arthur Gatsjatrian (91. Julian Hensen), Youssef el Hammouchi (46. Jochem Jansen), Kerem Cifci (69. Alper Yaldiz), Faysal Shayesteh (85. Clarence Hesselbaink), Tijs van Amerongen, Samed Öztoprak, Jardell Kruisbos

Scheidsrechter: Pieter van Veelen uit Hardinxveld-Giessendam, assistenten: Stefan de Reus uit Bergen op Zoom en Patrick Roos uit Ter Apel