'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Klik hier voor de fotoreportage

Spijkenisse was de te kloppen tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. In het seizoen 2019/2020 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar, met als uitslag een 1-1 puntendeling, maar die competitie werd niet afgemaakt. Spijkenisse heeft jaar draai dit seizoen nog niet gevonden en staan met 6 punten uit 11 wedstrijden op de één na laatste plaats. FC ’s-Gravenzande speelt tot nu toe erg wisselvallig met soms ruime overwinningen, maar de week daarop is het weer heel anders en krijgt men veel doelpunten tegen. Beide ploegen zouden graag het ’zoet’ van een overwinning willen vieren en helaas moest dat zonder de steun van de supporters.

Matige eerste helft

Het was weer even wennen, zonder publiek, al hadden enkele FC ’s-Gravenzande supporters toch voor de nodige reuring gezorgd, alleen wel buiten de hekken. Het was zelfs mogelijk de wedstrijd thuis te volgen via het camerasysteem van Usportfor op het Juliana Sportpark, alleen het geluid ontbrak en moest onze speaker Theo Doelman enkele malen het dak op om de lens schoon te maken vanwege de motregen. Er wordt aan gewerkt om de minpuntjes op dit punt op te lossen, maar het was in elk geval iets en de beelden zagen er toch vrij goed uit, maar niets is natuurlijk beter om de wedstrijd gewoon langs de lijn te volgen.

Het werd een heel matige eerste helft van beide kanten. De aanvangsfase bleef beperkt tot wat plaagstootjes voor beide doelen, maar van echte kansen was geen sprake. Die viel pas na bijna een kwartier te noteren toen Yuri Westhoff Spijkenisse doelman Ragip Ozrak ver voor zijn doel zag staan, en hij net over de middenlijn de bal richting doel kon schieten, maar bleef zonder resultaat en ging net over. In de 20e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen Ryan Purvis kon uithalen, maar bijna op de doellijn werkte Bram Sommeling zijn inzet weg en bleef het bij een hoekschop. Ook Marvin van der Pluijm was voor Spijkenisse nog kansrijk uit een hoekschop, maar kopte over. Sander Koeleman mocht nog een vrije trap nemen halverwege de eerste helft op zijn favoriete plekje, maar de bal scheerde rakelings over de kruising. Nadat Julien Gret voor Spijkenisse zijn inzet zag weggewerkt door de verdediging van FC ’s-Gravenzande, was het aan de andere kant uit een hoekschop Daan van Unen die kon inkoppen, maar de Spijkenisse doelman reageerde alert. Ook Dennis van Rijn was nog gevaarlijk, maar schoot de bal over de lat. In de laatste minuut voor rust was er nog een kansje voor de gastploeg toen Marc Ripmeester goed voorgaf, maar Daan van Unen kopte voor de zekerheid de bal maar zelf over de lat voordat een van de Spijkenisse aanvallers gevaarlijk kon worden. Het bleef 0-0 in een slechte eerste helft van beide ploegen.

Maar het kan ook anders

Wat er in de rust gezegd is blijft veelal binnen de muren van de kleedkamer, maar er kwam in elk geval een heel ander FC ’s-Gravenzande uit de kleedkamer. Al na twee minuten had dit resultaat. Rick Boers, na rust ingevallen voor Dennis van Rijn, gaf goed voor en kon Patrick Fonseca de bal bij de tweede paal binnenkoppen: 1-0. Ook hierna zocht de thuisploeg veelal de aanval en waren er ook kansen. Sander Koeleman schoot kort na de openingstreffer goed in, maar schampte de lat. Yuri Westhoff verzuimde om de score verder op te voeren. Eerst was het de doelman die zijn inzet pakte, en bij de tweede poging schoot hij naast. Ook Rick Boers kreeg nog een niet te missen kans, maar schoot uiteindelijk voorlangs. Spijkenisse wist hier niet veel tegenover te stellen. Xander Buitenhek schoot hoog over en Ryan Purvis zag zijn inzet weggewerkt door de verdediging van de thuisploeg. In de 71e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op een 2-0 voorsprong. Yordi Klepke gaf een prima pass op Patrick Triep en met de voor hem bekende bewegingen was hij de verdediging van Spijkenisse te slim af. Met nog ruim 10 minuten te spelen moest Spijkenisse met 10 man verder toen invaller Jawad Bellahsan kennelijk een niet te accepteren opmerking maakte richting de grensrechter en direct met rood kon vertrekken. De ingevallen Frank Broos wist in de 80e minuut met een fraaie treffer nog wel te scoren, maar dat werd wegens buitenspel afgekeurd. Spijkenisse kreeg nog de kans wat terug te doen in de 85e minuut, maar Marc Ripmeester schoot over.

Het bleef bij de 2-0 stand en deed FC ’s-Gravenzande goede zaken en nam wat meer afstand van de staartploegen.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn (46. Rick Boers), Ardi Luijendijk, Daan van Unen, Roy Vermolen (77. Pascal Broch), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff 60. Frank Broos), Bram Sommeling, Patrick Fonseca, Yordi Klepke

Opstelling Spijkenisse: Ragip Ozrak, Anthony Bentem, Duane Tjen-A-Kwoei (65. Glenn Rijsdijk), Marvin van der Pluim, Ryan Purvis, Sirano Kartosonto, Julien Gret, Marc Ripmeester, Xander Buitenhek, Mika Weerts (63. Jawad Bellahsan), Alessandro Franzoso

Scheidsrechter: Richard van Rest uit Dordrecht, assistenten: Rienk-Jan Jansen uit Roermond en Michael Hoeksma uit Landgraaf