2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

FC ’s-Gravenzande heeft de naam nog wel eens te stunten tegen koplopers en slecht te spelen tegen staartploegen. Dat slecht spelen tegen een staartploeg vorige week tegen Rijsoord kwam helemaal uit, al werd in blessuretijd met wat geluk alsnog de volle winst binnengehaald. Maar zou het tegen koploper Capelle lukken om te stunten met een overwinning of gelijkspel? Het verschil op de ranglijst is voorafgaand slechts 10 punten, dus wie weet.

Voorsprong bij rust

In tegenstelling tot vorige week was er nu wel veel strijd, inzet en passie om te werken aan een goed resultaat bij FC ‘s-Gravenzande. Het begon goed toen Stefan Bruijn na een foutje in de Capelle defensie vrij op het doel leek af te stevenen, maar uiteindelijk kon de verdediging de bal toch nog wegwerken. Hierna waren er drie pogingen voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Eerst was Joshua Kassels gevaarlijk, maar zag zijn inzet door doelman Jurrian Jouvenaar tot hoekschop verwerkt en vervolgens kon Ismail Yildrim inschieten maar werd door de doelman gestopt. Marlon Slabbekoorn probeerde het van afstand, maar zijn inzet ging over. Hierna wat mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande. Uit een vrije trap kopte Yuri Westhoff goed in, maar de doelman tikte de bal met enige moeite weg en een poging van Frank Broos was ook niet succesvol, doelman Marc van Splunter stopte zijn inzet. Op een snoeiharde uithaal van Stefan Bruijn moest de Capelle doelman zich knap strekken, maar tikte de bal over de lat. In de 29e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Op aangeven van Stefan Bruijn werd de bal door Pascal Broch goed doorgekopt en kon Frank Broos de bal binnenkoppen: 0-1. Voor rust kreeg FC ’s-Gravenzande nog twee mogelijkheden de score op te voeren, Twan van Meerten zag zijn inzet gepakt en uit een hoekschop van Sander Koeleman tikte Marc van Splunter de bal over de lat ten koste van weer een hoekschop. Voor de thuisploeg was Wesley Pollemans nog gevaarlijk, maar hij kopte de bal naast het doel.

Uiteindelijk toch geen punten

FC ’s-Gravenzande begon goed aan de tweede helft, pogingen van Yuri Westhoff,  Frank Broos en Bram Sommeling bleven helaas zonder resultaat. Gaandeweg de tweede helft werd Capelle sterker en kreeg ook mogelijkheden. Invaller Marvin van der Made kreeg twee prima kansen om Capelle weer op gelijke hoogte te brengen. Eerst schoot hij over en even later kopte hij de bal over de lat. Maar de gelijkmaker kwam er toch. Na een overtreding waarvoor niet werd gefloten was het Marlon Slabbekoorn die door mocht gaan en de bal achter Jurrian Jouvenaar schoot: 1-1 in de 70e minuut. Zes minuten later kwam Capelle op een 2-1 voorsprong toen Bram van Eijk doeltreffend was. FC ’s-Gravenzande probeerde in het laatste kwartier nog langszij te komen, zo werd een inzet van Frank Broos tot hoekschop verwerkt en kon Yuri Westhoff net niet dat laatste tikje geven om de gelijkmaker binnen te schieten. De thuisploeg had zelfs nog een prima mogelijkheid om verder weg te lopen, maar Rick Boers redde op de lijn.

In de stand kwam geen verandering meer en bleven de punten in Capelle. Positief was in elk geval het goede spel van FC ’s-Gravenzande, hopelijk zien we dat zaterdag terug thuis tegen Achilles’29.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Daan van Unen (77. Daan Struckman), Pascal Broch, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling (83. Yordi Klepke), Frank Broos, Stefan Bruijn

Opstelling Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Lars Bosscha, Olaf van der Sande (46. Rutger de Bos), Ismail Yildrim (65. Eric Jansen), Joshua Kassels (46. Marvin van der Made), Jeffrey Rijsdijk, Marlon Slabbekoorn (84. Jelle Pollemans)

Scheidsrechter: dhr. Harold van de Ketterij uit Goes, assistenten: dhr. Robin Zandstra uit Amsterdam en dhr. Edwar Holvast uit Geervliet