2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

In de laatste competitieronde was de vraag vooraf: wie wordt er kampioen en welke twee ploegen gaan nacompetitie spelen voor behoud in de Hoofdklasse. FC Rijnvogels, SC Feyenoord en Capelle zijn de kandidaten voor het kampioenschap, waarbij de Katwijkers een voorsprong van 2 punten hadden op de ranglijst en een op het oog makkelijke tegenstander. Onderaan is het ook spannend. vv Scherpenzeel en DUNO Doorwerth stonden voorafgaand op de 13e en 14e plaats met 32 punten, daarboven DHSC en Spijkenisse met 35 punten. De tegenstander van FC ’s-Gravenzande, het Utrechtse DHSC, zou dus aan één punt genoeg hebben om zich definitief veilig te spelen, dus er stond nog wel degelijk iets op het spel. De uitwedstrijd leverde een 1-3 overwinning op voor de ’s-Gravenzanders, en mag men er van uitgaan dat de spelers hun sportieve plicht zullen doen, met als uitgangspunt het behouden van de 5e plaats op de ranglijst en dat zou een mooie prestatie zijn.

Matige eerste helft

In de eerste helft liet FC ’s-Gravenzande niet veel zien en was DHSC de bovenliggende partij. Dat leverde enkele mogelijkheden op. Uit een vrije trap was het Soufyan Moro die naast schoot en bij zijn tweede poging schoot hij de bal over de lat. Dat deed ook Sercan Kurdal en na ruim een kwartier spelen was het Gokhan Yasar die de bal recht in de handen van doelman Jurrian Jouvenaar schoot. Uit een hoekschop was ook Tom de Klein dicht bij de openingstreffer, maar hij kopte de bal over de lat. Pas in de 22e minuut kon de eerste serieuze kans voor de thuisploeg genoteerd worden toen Patrick Triep de bal voorlangs schoot en uiteindelijk over de achterlijn rolde. Na bijna een half uur spelen nog een kansje voor Frank Broos, maar ook die ging over. Voor het ’s-Gravenzandse doel was het Pascal Broch (hij werd voor aanvang gehuldigd voor 100 wedstrijden in FC ’s-Gravenzande) die een goed blok zette voordat Emre Bal gevaarlijk kon worden en de bal uiteindelijk in de handen van Jouvenaar belande. Voor rust nog twee kansjes voor de thuisploeg. Twan van Meerten schoot over en een poging voor Frank Broos werd door doelman Nick Turksma gestopt.

Uiteindelijk een puntendeling

In de tweede helft kwam FC ’s-Gravenzande wat beter uit de kleedkamer en kreeg wat kansen om de score te openen. Op aangeven van Patrick Triep schoot Frank Broos net naast en na een op maat gegeven voorzet van Stefan Bruijn miste hij voor open doel. Een poging van Dennis van Rijn kon ook niet worden afgerond, de bal ging voorlangs en werd door de DHSC verdediging tot hoekschop verwerkt. Maar de voorsprong kwam er uiteindelijk toch toen uit een hoekschop Frank Broos de bal inkopte, wel of geen doelpunt was nog even de vraag, maar de grensrechter was heel duidelijk en wees direct met zijn vlag naar het midden: 1-0. Met deze stand zou DHSC de nacompetitie ingaan, dus die deden er nog een schepje bovenop om alsnog de gelijkmaker te forceren. Dat leverde enkele kansen op. Een inzet van Sercan Kurdal werd in tweede instantie door Jurrian Jouvenaar gestopt, en hij reageerde ook alert op een schot van invaller Christian Gandu. In de 81e minuut verzuimde de thuisploeg om de wedstrijd definitief te beslissen toen een voorzet vanaf de rechterkant door Frank Broos tot tweemaal toe niet werd benut voor open doel. Als jullie het niet doen, doen wij het wel moet DHSC gedacht hebben, want in de 84e minuut was het invaller Berry van ’t Land die de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. De laatste poging voor FC ’s-Gravenzande om alsnog de volle winst binnen te halen leverde niets op, Rick Boers schoot hoog over en bleef het bij deze gelijke stand.

FC Rijnvogels werd dankzij een 2-0 overwinning op Zwaluwen kampioen in de Hoofdklasse A. In de nacompetitie zullen Zwaluwen, ARC en SC Feyenoord gaan uitmaken of zij ook volgend seizoen een stapje hoger kunnen uitkomen. Onderaan gaan DUNO Doorwerth en Scherpenzeel uitmaken of zij ook volgend seizoen nog in de Hoofdklasse uitkomen. Achilles’29 en Rijsoord degradeerden en komen volgend seizoen uit in de 1e klasse.

Na afloop van de wedstrijd werden een aantal selectiespelers die volgend seizoen elders gaan spelen of stoppen in het zonnetje gezet. Wessel Vijverberg, Gabriël van de Lugt, Jari Wagemakers, Khalid el Menkouzi, Carlo Zuijderwijk, Daniël Kumic, Dennis van Rijn, Patrick Triep en Sander Koeleman werden bedankt voor hun verdienste voor de club. Ook werd afscheid genomen van de assistent trainer van het tweede elftal Rob Stoffer en van Piet Ruinard van Rooney Tours uit Hoek van Holland. Hij was al 10 jaar de vaste chauffeur bij de uitwedstrijden. Alle ’afscheid-nemers’ ontvingen een blijvend aandenken.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn (86. Daan Struckman), Daan van Unen (46. Rick Boers), Pascal Broch, Sander Koeleman (77. Yordi Klepke), Roy Vermolen, Patrick Triep (77. Kilian Berkhout), Yuri Westhoff (60. Stefan Bruijn), Twan van Meerten, Bram Sommeling, Frank Broos

Opstelling DHSC: Nick Turksma, Tom de Klein, Soufyan Moro (70. Berry van ’t Land), Dieu-merci Victor, Jessey Sneijder (60. Achraf Taleb), Sercan Kurdal, Emre Bal (90. Mounir el Jebli), Mohammed Youssouf Camara, Roy Turksma, Gokhan Yasar (46. Christan Gandu), Baggio Roberto Wallenburg

Scheidsrechter: dhr. Martin Kool uit Castricum, assistenten: dhr. Thimo Deden uit Lisse en dhr. Alex van Luijk uit Monster