'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Bekijk hier de wedstrijdfoto's

FC Rijnvogels is al jaren een lastige tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Zij brachten vorig seizoen FC ’s-Gravenzande de eerste nederlaag toe, het werd toen 2-3 in de zesde (en ook laatste) wedstrijd vanwege corona. FC Rijnvogels is prima van start gegaan dit seizoen en hebben uit de tot nu toe gespeelde 4 wedstrijden alle punten in de wacht gesleept en gaan alleen aan kop. Anders is dit voor FC ’s-Gravenzande, met 2 nederlagen, een gelijkspel en een overwinning nemen zij momenteel de 13e plaats in op de ranglijst. Het zou dus geen makkelijk middagje worden, maar in de voetbalwereld gebeuren wel eens meer onverwachte dingen.

FC ’s-Gravenzande heeft niets in te brengen in eerste helft

Je hebt soms van die wedstrijden die je lang bijblijven, zo ook die van zaterdag. Na anderhalf jaar was er weer een opkomst van beide teams tegelijk om zich in een line-up aan het publiek voor te stellen en elkaar te begroeten, dat voelde bijna weer als vanouds. Al voor de officiële aanvangstijd van half drie zette scheidsrechter Gommans de wedstrijd in beweging en wat had de thuisploeg het moeilijk tegen FC Rijnvogels. Eigenlijk heeft FC ’s-Gravenzande geen enkele kans gehad in de eerste helft en werd ver teruggedrongen op eigen helft. De gastploeg kreeg een aantal uitstekende mogelijkheden de score te openen. Zoals in de 7e minuut toen Dennis van Rijn in de fout ging en Julian Dobbe kon inschieten. Kort hierna was het Dennis Bakker die verzuimde het af te maken, hij zag zijn inzet half gestopt door doelman Jurrian Jouvenaar ten koste van een hoekschop. Ook Roy van Leeuwen kon het niet afmaken voor de Katwijkers en schoot naast in de 20e minuut. Vervolgens was Maarten Reyneveld tweemaal gevaarlijk, eerste schoot hij naast en de tweede poging werd tot hoekschop verwerkt. Bij een van de spaarzame uitvallen van FC ’s-Gravenzande leek Frank Broos vrije doorgang te krijgen, maar werd net over de middenlijn onderuitgehaald door Dirk Jan van den Oever en had dus een rode kaart moeten krijgen. Maar scheidsrechter Gommans was coulant en volstond met geel. FC Rijnvogels bleef zoeken naar de openingstreffer, maar kreeg de bal niet in het doel. Zo schoot Dennis Bakker op de paal, pakte doelman Jouvenaar de inzet van Maarten Reyneveld prima en werd een inzet van Dirk Jan van den Oever tot hoekschop verwerkt. In de 34e minuut moest de thuisploeg uiteindelijk toch buigen voor de tegentreffer toen Julian Dobbe de bal binnen schoot: 0-1. FC ’s-Gravenzande leek nog gevaarlijk te worden toen invaller Daan Struckman de bal vanaf de linkerkant voorgaf en de FC Rijnvogels doelman Arie van der Niet zich nog even moest inspannen om de bal te pakken vlak onder de lat. Op slag van rust nog een kans voor FC Rijnvogels toen een schot van Ronaldo Lima Duarte Lopes achter de lat op het net viel. Een volkomen verdiende voorsprong voor FC Rijnvogels.

En toen werd alles anders in de tweede helft

Als je bij aanvang van de tweede helft gevraagd zou hebben wat de kansen nog waren voor FC ’s-Gravenzande zou niemand het juiste antwoord hebben gegeven. De vraag was meer hoe hoog de score nog zou oplopen en of men onder de druk van de Katwijkers uit zou kunnen komen. Maar toen… Na een overtreding van Reno van Heiningen op Frank Broos, een meter of 4 voor de 16 meterlijn, mocht Sander Koeleman, die zijn 250e wedstrijd speelde, een vrije trap nemen. Met een fantastisch geplaatst schot in de linkerbovenhoek bracht hij de stand weer in evenwicht: 1-1. Na weer wat kansen voor FC Rijnvogels van Roy van Leeuwen, die zijn inzet zag gestopt door Jouvenaar, invaller Leonard de Beste, hij schoot in het zijnet, en een kopbal uit een hoekschop van Maarten Reyneveld die door de doelman werd gestopt, ging de defensie van FC Rijnvogels weer in de fout, en kon Reno van Heiningen met een rode kaart vertrekken. Gevolg was een vrije trap op bijna dezelfde plek, met weer Sander Koeleman achter de bal. Ook nu schoot hij prima in, al werd de bal in de muur nog wel van richting veranderd maar stond ineens wel de 2-1 voorsprong op het scorebord. Deze domper kwam FC Rijnvogels niet meer te boven, zeker toen invaller Kilian Berkhout de stand in de 83e minuut met een hele fraaie treffer op 3-1 bracht. Maar het werd nog erger voor de gastploeg. Twan van Meerten bracht de stand, na voorbereidend werk van Stefan Bruijn en Kilian Berkhout op 4-1, en in de 92e minuut was het Frank Broos die de eindstand op 5-1 bepaalde.

Een uitslag waar niemand bij rust ooit aan gedacht zou hebben, maar de cijfers stonden toch echt op het scorebord. FC ’s-Gravenzande heeft bewezen met een grote dosis inzet, werklust en teamspirit toch heel ver te kunnen komen, ook in moeilijke wedstrijden, en nu volhouden, ook aanstaande zaterdag tegen hekkensluiter Rijsoord.

FC Rijnvogels zal ongetwijfeld met een kater huiswaarts zijn gereden, nog denkend aan al die kansen die zij maar niet wisten te verzilveren, al kregen zij wel steun van hun supporters bij het verlaten van het veld, en zo hoort het natuurlijk ook. De talrijke toeschouwers van beide ploegen zagen in elk geval een aantrekkelijke wedstrijd met een onverwachte uitslag.

Na afloop werd Sander Koeleman, in het bijzijn van zijn teamgenoten gehuldigd voor 250 wedstrijden in FC ’s-Gravenzande en bleef het nog lang gezellig in het BICT GROEP stadion.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn (23. Daan Struckman), Roy Vermolen (75. Kilian Berkhout), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (70. Stefan Bruijn), Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers, Frank Broos, Daan van Unen

Opstelling FC Rijnvogels: Arie van der Niet, Dirk Jan van den Oever, Reno van Heiningen, Kasper Michel, Niek Ossevoort, Maarten Reyneveld, Dennis Bakker (66. Leonard de Beste), Roy van Leeuwen, Willem Schoonenberg, Julian Dobbe, Ronaldo Lima Duarte Lopes (74. Daan Luyten, 79. Max de Haas)

Scheidsrechter: dhr. Tijs Gommans uit Gouda, assistenten: dhr. R. Zandstra uit Amsterdam en dhr. Bram Witsiers uit Oss