Frank Broos (schot)

21 augustus 2021 14:30

Marcel Smit

Klik hier voor meer wedstrijdfoto's

Na het 1-1 gelijke spel afgelopen dinsdag tegen Velo was nu sc Monster de tegenstander in de strijd om de Polanenbokaaltoernooi. Omdat ook de andere wedstrijd dinsdag in een 1-1 gelijkspel eindigde was er dus nog van alles mogelijk.

Kleine voorsprong bij rust voor FC ’s-Gravenzande

De eerste doelpoging was voor sc Monster, maar Jurgen Warbout zag zijn inzet gestopt door doelman Jurrian Jouvenaar. In de 9e minuut was het Frank Broos die goed inkopte, maar via het hoofd van een verdediger van sc Monster leverde dat niet meer op dan een hoekschop. Yordi Klepke was nog kansrijk op aangeven van Sander Koeleman, maar doelman Willem-Jan Broch pakte zijn inzet. In de 11e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na een op maat gegeven voorzet van Rick Boers was het Yuri Westhoff die met een fraaie kopbal de Monsterse doelman kansloos liet: 0-1. Nadat Frank Broos nog een prima voorzet afleverde aan Stefan Bruijn, die de bal over het doel schoot, trok sc Monster de wedstrijd wat meer naar zich toe, zonder dat dit echte kansen opleverde. Een schotje van Ramon Bruers was niet al te moeilijk voor de ’s-Gravenzandse doelman. Na een half uur spelen moest bij FC ‘s-Gravenzande Bram Sommeling met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Ardi Luijendijk. Hij had al na een minuut de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, maar op aangeven van Sander Koeleman ging de bal maar rakelings over. Ook Frank Broos was nog kansrijk in de 34e minuut, maar schoot enkele centimeters naast. Een eigenlijk niet te missen kans voor sc Monster voor Ramon Bruers kort voor rust wist hij niet af te maken.

Venijn zat in de staart

Eigenlijk gebeurde er in de tweede helft maar bitter weinig. Bij sc Monster maar liefst 8 verse spelers in het veld bij aanvang, maar die konden het verschil ook niet maken. Wel viel na 4 minuten doelman Jurrian Jouvenaar uit bij het wegwerken van de bal, hij werd vervangen door Daniel Kumic. De thuisploeg had nog maar weinig in te brengen en FC ’s-Gravenzande verzuimde het vooralsnog af te maken. Een inzet van Yordi Klepke werd door doelman Willem-Jan Broch gestopt en een schot van Daan Struckman werd door de verdediging van sc Monster tot hoekschop verwerkt. De thuisploeg wist in de tweede helft slechts één keer gericht op het doel te schieten, maar die inzet werd gestopt door doelman Daniel Kumic. Met nog een kwartier te gaan was het Frank Broos die de bal naast het doel schoot. In de 82e minuut kwam dan eindelijk de stand op 0-2 toen doelman Willem-Jan Broch in de fout ging na een uithaal van zo’n 30 meter van Yordi Klepke. In blessuretijd werd het nog 0-3, toen een diepe bal van Rick Boers op Frank Broos door hem goed werd binnengeschoten.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar (49. Daniel Kumic) Daan van Unen (45. Daan Struckman), Roy Vermolen (69. Pascal Broch), Sander Koeleman (60. Kilian Berkhout), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling (30 Ardi Luijendijk), Rick Boers, Frank Broos, Stefan Bruijn (77. Shajidan Sinnadurai), Yordi Klepke