Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Shirts uit en zwaaien

FC 's-Gravenzande 13

5 - 1

Maasdijk 5

Competitie

7e klasse 12

Datum

2 oktober 2021 12:45

Scheidsrechter

E.B. Roelvink

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Na een nipte uitnederlaag vorige week, mocht FC13 het deze week in eigen huis proberen tegen de mannen van Maasdaaik 5. De teams moesten gedwongen uitwijken naar het kunstgrasveld, want er was een flinke bak regen onderweg naar het Juliana Sportpark. Gelukkig stonden de waterpolodoeltjes al klaar.

Regen of geen regen, het mocht de pret niet drukken. Na een jaar rolt de bal en stroomt de tap weer. Toch was de voorbereiding vandaag wat stroef. Zo waren de tenues bij het Dertiende in eerste instantie niet helemaal op orde. Schoenen vergeten, geen broekje, geen sokken of alléén sokken. Voor de wedstrijd leek kleedkamer 2 wel een vlooienmarkt. De vrouwenafdeling van de Primark was er niets bij. Uiteindelijk lukte het iedereen om op tijd een rood-blauw kloffie bij elkaar te scharrelen. Al waren die shirts in een jaar tijd wel erg gekrompen. Hoe zou dat nou komen?

Maar er was nog één probleem, want eenmaal op het veld bleken de kleuren van Maasdijk te veel te lijken op die van FC 's-Gravenzande. En zo kon het hele kledingruilen weer van vooraf aan beginnen. De witte uittenues die halsoverkop bij de gevonden voorwerpen werden weggetrokken, zaten gelukkig wel een stuk ruimer. Zo kon het zomervet lekker flubberen.

De scheidsrechter zag dat het goed was en we konden beginnen. Alleen was Maasdijk de enige die dat in de gaten had, want na 1 minuut zorgde de bezoekers al voor spektakel: 0-1. Het welbekende voetbalmotto: "Okee jongens, gelijk scherp beginnen", was blijkbaar niet helemaal overgekomen. Het "nu wij weer" ging er gelukkig wel in als gesneden koek, want niet veel later prikte FC13 er ook eentje in. En bij rust was het zelfs 2-1.

In de tweede helft kwamen de voorspelde regendruppels uit de hemel vallen en dat bleef tot ver na de wedstrijd zo. De bal gleed steeds makkelijker over het gladde veld en de 22 stervelingen die erachteraan moesten rennen, hadden steeds meer moeite om er iets fatsoenlijks mee te doen. Zeker aan Maasdijkse kant werd het ding veelvuldig op hoop van zegen naar voren geroeid. FC13 maakte dankbaar gebruik van die situatie en dreef de score verder op. De uitslag van 5-1 had nog groter kunnen zijn, ware het niet dat een enorme kans voor open doel in het water viel.

Volgende week neemt FC13 de visafslag en speelt het in en tegen Scheveningen. Dat kan nog lastig worden want de Scheveningers zijn van plan een vuurstapel voor het doel te bouwen. Gegarandeerd dat de vonken eraf gaan spatten! 

Tot dan,
De Neutrale toeschouwer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!