Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Laat de zon in je hart (en de regen uit je gezicht)

HVC'10 8

3 - 3

FC 's-Gravenzande 13

Competitie

7e klasse 12

Datum

30 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

M. Lensselink

Accommodatie

Sportpark HVC'10

Een uur voor de wedstrijd tussen HVC'10 8 en FC 's-Gravenzande 13 keken de mannen die zich hadden aangemeld voor de fietscombi bedenkelijk naar boven. De regen kwam met bakken uit de lucht en het zag er niet naar uit dat het binnenkort (of ooit) droog zou worden. Dus zat er weinig anders op dan de rijwielen aan te trappen. Je speelt niet voor niets in de fietspoule. 

Piepend en krakend kwam het blauw-rode pelotonnetje in gang en zette het koers richting het zuiden. Toevallig kwam de wind daar ook net vandaan, dus sloeg het hemelwater de renners horizontaal in het gezicht. Het ging van 's-Gravenzande naar Hoek van Holland, maar voelde als Parijs-Roubaix. Zeker de kasseistrook tussen de bomen langs de Dirk van den Burgweg was een slijtageslag.

Als verzopen katten kwamen de fietsers aan bij het sportpark van HVC'10. Daar stapten op dat moment ook de heren van de autocombi uit. Iets met werkpaarden en sierpaarden. En warempel, het stopte ook nog eens met regenen! Alsof het lot ermee speelde.

Gelukkig stond het kacheltje in de kleedkamer bij aankomst al flink te loeien, dus zat iedereen er gauw weer warmpjes bij. Kennelijk heeft de gascrisis Hoek van Holland nog niet bereikt. Of zal er een rechtstreekse pijplijn vanuit Europoort onder de Waterweg doorlopen?

Intussen kwam de scheidsrechter even hallo zeggen en vertellen dat - hoewel hij een man van de club is - hij in principe niet partijdig fluit. Dat beloofde veel goeds. 

Eenmaal buiten werd een matige warming-up ingezet. Het grasveld waarop de wedstrijd oorspronkelijk gepland stond, was afgelast. Dat was maar goed ook want toen een FC13-speler de grasmat toch betrad, zonk hij compleet weg in het zompige moeras. Sindsdien is niks meer van deze sukkelaar vernomen. Gelukkig beschikte het Dertiende vandaag over voldoende wisselspelers.

De arena waar de gladiatoren het mochten laten zien was veld 2, dat bestond uit plastic grassprieten. HVC schoot meteen uit de startblokken en speelde met de gasten zoals de wind dat ook met de fietscombi had gedaan. En dat terwijl FC 's-Gravenzande de eerste helft met de wind in de rug speelde. Het leverde een ruststand van 2-0 op.

In de rust was het tijd voor FC13 om de neuzen (letterlijk) dezelfde kant op te zetten. "We hebben dat pleuris end niet voor niets gefietst." De pauze duurde nog geen 10 minuten toen de arbiter weer vrolijk zijn hoofd om de deur van de kleedkamer stak: "We gaan weer beginnen jongens". Hij had zeker nog een feestje 's avonds. Of stond zijn horloge al op wintertijd?

De korte rust legde het Dertiende in elk geval geen windeieren, want al gauw maakte de uitploeg de aansluitingstreffer: 2-1. Helaas al snel gevolgd door de Hoekse 3-1. Bij HVC'10 dachten ze dat de overwinning binnen was, maar toen moest de Breejedurpse werveldwind nog losbarsten. 

In een alles-of-niets-slotoffensief knokte FC13 zich in het laatste kwart van de wedstrijd toch nog terug en toen de storm was gaan liggen, stond er 3-3 op het scorebord. De scheids vond het een mooie stand waarmee hij kon laten zien dat hij beide teams inderdaad even goed gezind was en floot af. Een goed moment, want inmiddels waren de hemelsluizen weer opengegaan.

In de Hoekse kantine was het warm en droog en bracht de muziek dan alsnog het mooie weer: "Ooh laat de zon in je hart. Ze schijnt toch voor iedereen". En zo is het.

Volgende week staat weer een thuisduel op het programma. Eens kijken of tegen Honselersdijk wel 3 punten mogelijk zijn. 

Tot in november,
De Neutrale toeschouwer

ezgif-2-111b9ce5fca6.gif

De klassieke buikschuiver mocht natuurlijk niet ontbreken vandaag.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!