Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Achter het net vissen

Scheveningen 5

5 - 3

FC 's-Gravenzande 13

Competitie

7e klasse 12

Datum

9 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Houtrust
Laan van Poot 38 C
2566EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3653131

Met zowaar een complete selectie toog FC13 vandaag vol goede moed naar SVV Scheveningen. De herstzon scheen volop en de temperatuur was uiterst aangenaam voor een oktoberdag. Sportpark Houtrust was gezellig en druk, maar parkeren was wel een dingetje. Net als het navigeren. Gelukkig zat iedereen tien minuten voor de aftrap in de kleedkamer.

Eenmaal op het veld bleek het één en ander afwezig. Zo ontbraken niet alleen de hoekvlaggen maar was er ook geen scheidsrechter. Of hij nou niet gebeld was, nog op zee zat of de visafslag had gemist deed er niet toe - hij was er niet. Of de mannen uit 's-Gravenzande een arbiter bij zich hadden? Iedereen leegde de zakken, maar een man in het zwart zat er toevallig niet tussen.

Uiteindelijk werd er via-via iemand met een fluit en twee benen opgetrommeld. Genoeg om een wedstrijd te leiden en na enig oponthoud konden we dan eindelijk beginnen.

FC13 kreeg vorige week al na 1 minuut een doelpunt om de oren, maar gelukkig ging dat vandaag anders. Na 2 minuten lag 'ie er pas in. Ach, het hoort allemaal nog bij 'het proces' zullen we maar zeggen. Of misschien wordt het toch tijd dat er een sjeik gaat instappen die er wat oliedollars in gaat pompen? Kijken of Messi het ook in de Kelderklasse kan.

Ondertussen had die arme scheidsrechter - die halsoverkop achter zijn pot bier weggetrokken was - het niet gemakkelijk. Na een geplaatst schot in de edele delen liep de stakker met een fluit in elke hand. Nou niet overdrijven hè!

In de rust keek het Dertiende tegen een 2-0-achterstand aan. Het was tijd voor wat verse krachten. Niet alleen 's-Gravenzande voerde de nodige wissels door, ook de scheids was tijdens de rust in de kleedkamer achtergebleven. Met een koud washandje.

De tweede inval-arbiter van de dag straalde net even wat minder gezag uit dan de eerste. Omdat ook FC13 zich op het scorebord meldde, was het bij Scheveningen even vrouwen en kinderen eerst. Dat zorgde bij sommigen voor enige kortsluiting en lichte ontvlambaarheid. Maar de leidsman besloot niemand weg te sturen, dus mocht iedereen aan boord blijven. Het werd er niet per se gezelliger op, maar maakte de wedstrijd wel spannender. 

Uiteindelijk schopte beide teams er in het tweede bedrijf drie in het mandje, waardoor de eindstand op 5-3 kwam. Na afloop werd ook duidelijk waar de oorspronkelijke scheidsrechter was gebleven. Hij was gaan vissen! Een grote schaal met haringen kwam voorbij en die gleden gretig de keeltjes in. Toen alles was weggespoeld met het nodige gerstenat sloot FC13 deze dag toch nog met een glimlach af.

Volgende week staat er gewoon weer een Westlandse derby op het programma. Dan ontvangt het Dertiende onze Nalukse vrienden van Westlandia 7.

Tot dan!
De Neutrale toeschouwer

20211009_181057.jpg

Je bent op Scheveningen of je bent het niet!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!