Een "dunne" selectie - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een "dunne" selectie

FC 's-Gravenzande 13

0 - 4

Honselersdijk 8

Competitie

7e klasse 12

Datum

6 november 2021 12:45

Scheidsrechter

B. Immerzeel

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Het is zaterdag 6 november 2021; corrie is nog niet het land uit, máár we voetballen nog steeds. Wat dat betreft zijn we al verder dan vorig jaar, toen er na twee maandjes ballen weer een streep door het seizoen ging.

Waar deze week ook een streep doorheen ging, was de coronacontrole bij buitensporten. Wat overbleef was de QR-check bij het betreden van kleedkamer of kantine. FC 's-Gravenzande nam geen halve maatregelen en tuigde zodoende een controlepost op waar een groen vinkje werd beloond met een blauw bandje. Daarmee kreeg je niet alleen entree tot het kleedlokaal en de bar, maar ook het zwembad, het lopend buffet, de welness, de midgetgolfbaan, de bowlingbaan, de fietsverhuur en de kinderboerderij. 

Het enige wat nog ontbrak was een welkomstdrankje. Al was dat misschien maar beter ook, want de frisheid straalde er niet bij iedereen vanaf om het zo maar te zeggen. Het twee-AA-tjes-en-om-23.00 uur-naar bed-principe zit er blijkbaar nog niet bij iedereen ingeprent. Ondanks het feit dat de fans en de sponsoren elke zaterdag gewoon weer een topprestatie verwachten van dit FC13.

Wat niet hielp was dat meerdere spelers deze week afhaakten met pijntjes en dingetjes. En het elftal zat al niet breed in de mensen. Voordeel was wel dat degenen die er vandaag waren op veel speeltijd konden rekenen, al werd dat door sommigen meer als een nadeel gezien.

De tegenstander van vandaag was Honselersdijk. Daar krijgen ze blijkbaar goed te eten, want de bezoekers waren met een boomlange selectie naar het Juliana Sportpark afgereisd. Daartegenover legde FC13 het nodige gewicht in de schaal. Wat dat betreft kon deze derby stevige duels gaan opleveren.

Dat moest dan allemaal gaan gebeuren op veld 6. De grasmeester had het veld goed geprepareerd, waardoor van alle regenbuien deze week niets te merken was. De grasmat was zelfs vele malen beter dan die in het Olympisch Stadion in Berlijn. En ook de muur die de Duitse hoofdstad ooit in tweeën kliefde, kon niet tippen aan het muurtje die de thuisploeg vandaag opstelde bij een vrije trap.

Afijn, snel naar de wedstrijd. Beide ploegen slaagden er de eerste helft niet in om het massaal meegereisde publiek te vermaken. Na 45 minuten spelen stond er dan ook nog steeds 0-0 op het bord. Helaas waren er aan 's-Gravenzandse kant ook nieuwe blessures te betreuren, waardoor er in de rust nog alles aan gedaan moest worden om verse rekruten aan het front te krijgen.

Zodoende kon er in de tweede helft net aan elf man opgesteld worden, maar na een gele kaart waren dit er plots nog maar tien. Honselersdijk profiteerde van het tijdelijke overtal en liep weg: eerst naar 0-2 en uiteindelijk naar 0-4. Bij het Dertiende stonden de hamstringetjes van de overgeblevenen inmiddels aardig strak, dus was het goed toen de scheidsrechter affloot.

Overigens werd na afloop niet alleen de nederlaag vergeten, maar ook een paar sokken, een voetbalshirt, een voetbalbroek, scheenbeschermers, een slidingbroek, een onderbroek (?) en een radio. Voortaan dus niet alleen scannen als je de kleedkamer in gaat, maar ook als je eruit gaat. 

IMG-20211106-WA0003.jpg

Een mooie buit.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!