Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC ‘s-Gravenzande krijgt VEP pas in verlenging op de knieën

FC 's-Gravenzande 1

8 - 3

VEP 1

3'
Wessel de Rouw (schot)
Yuri Westhoff (kopbal)
14'
33'
39'
Max Willlebrands (schot)
55'
Jeroen Plug (solo)
84'
Assist: Frank Broos
Frank Broos (schot)
91'
Frank Broos (intikker)
98'
Assist: Rick Boers
Yordi Klepke (schot)
103'
Yuri Westhoff (penalty)
108'
109'

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 BH

Datum

12 oktober 2021 20:00

Scheidsrechter

R. Wesdorp

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Als je een uitslag van 8-3 ziet is de conclusie al gauw dat hoofdklasser FC ’s-Gravenzande een makkelijke avond had tegen het Woerdense VEP, uitkomend in de 4e klasse. Niets is minder waar. De thuisploeg wist pas in de 84e minuut de 3-3 te scoren en daarmee een verlenging af te dwingen. Een verlenging die misschien nog onreglementair zal blijken te zijn, want in het bekerreglement kan gevonden worden dat in deze fase van het districtsbekertoernooi bij een gelijke stand na 90 minuten direct strafschoppen genomen dienen te worden. Verwarring wordt veroorzaakt door het feit dat in de wedstrijdzaken app van de KNVB wel degelijk “Verlenging mogelijk: Ja”  staat. Scheidsrechter Wesdorp was daardoor dus een andere mening toegedaan, maar een formeel protest van VEP kan verwacht worden. Als dat protest gegrond verklaard wordt, moet VEP nog een keer naar ’s-Gravenzande komen om middels strafschoppen te bepalen wie er verder bekert. Als de informatie in de KNVB wedstrijdzaken app leidend wordt verklaard, blijft de overwinning staan.

Voordat het allemaal zo ver kwam had FC ’s-Gravenzande zich stevig geblameerd. De ploeg van Richard Middelkoop leek ongemotiveerd en ongeïnteresseerd, wat al in de 3e minuut tot een tegentreffer leidde. Na een opzichtige blunder van Roy Vermolen kon Wessel de Rouw eenvoudig profiteren: 0-1.
Vervolgens had Yuri Westhoff geheel volgens het “3 maal is scheepsrecht” principe drie kansen nodig om uiteindelijk in de 14e minuut de gelijkmaker te scoren, door een voorzet van Patrick Triep keurig binnen te koppen: 1-1. Die zelfde combinatie werd in de 33e minuut herhaald, maar ditmaal scoorde Westhoff middels een prachtig schot: 2-1.
Vijf minuten later was het alweer gelijk. Max Willebrands ontweek namens VEP eenvoudig de ogenschijnlijk apathische FC-verdediging en scoorde eenvoudig: 2-2. Dit was teven de ruststand.

Wat er ook in de rust in de kleedkamer gezegd is, het had weinig resultaat. In de 55e minuut werd Jeroen Plug bij een snelle uitval van VEP geen strobreed in de weg gelegd door de FC-verdediging en ook hij kon eenvoudig afronden: 2-3.
Zoals gezegd viel pas in de 84e minuut de 3-3, van de voet van de ingevallen Frank Broos, en werd de al dan niet terechte verlenging afgedwongen.

En toen was de pijp leeg bij "Vica et Pota" (Overwinnares en Veroveraarster). In de verlenging liep de thuisploeg alsnog eenvoudig over de tegenstander heen via doelpunten van Frank Broos (2x), Yordi Klepke, Yuri Westhoff en Patrick Triep.

FC ’s-Gravenzande bekert dus verder, tenzij deze wedstrijd nog een staartje krijgt …….

Spelersgroep FC 's-Gravenzande:
Kumic, van Rijn, Vermolen, Triep, Westhoff, van Meerten, van Unen, Berkhout, Bruijn, Fonseca, Klepke, Broch, Sommeling, Jouvenaar, Boers

Scheidsrechter: Dhr. Ruud Wesdorp
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!