Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC 's-Gravenzande door in de beker na strafschoppen

FC 's-Gravenzande 1

5 - 3

VEP 1

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 BH

Datum

26 oktober 2021 20:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Op 12 oktober eindigde de bekerwedstrijd FC 's-Gravenzande - VEP in de reguliere speeltijd in 3-3 en hadden direct penaltys genomen moeten worden. Maar de scheidsrechter van dienst was van mening dat er een verlenging gespeeld moest worden, die eindigde in een 8-3 overwinning voor FC 's-Gravenzande. Hiertegen diende VEP een protest in bij de KNVB en werd in het gelijk gesteld en moesten nog een keer terugkomen naar 's-Gravenzande voor het nemen van penaltys en werd voor dinsdag 26 oktober vastgesteld.

VEP uit Woerden kwam een kwartier voor aanvang pas op het veld. FC ’s-Gravenzande was daar al enige tijd met een training bezig. De thuisploeg won de toss en mocht beginnen met de pingels op de jeugdige doelman van VEP, Lucas van den Boogaard. Normaliter speelt hij in de JO19-2, maar maakt wel deel uit van de VEP-selectie. In de eerdere wedstrijd kwam hij in het veld voor de geblesseerde geraakte doelman Christiaan Versteegt.

Roy Vermeulen, Patrick Fonseca, Twan van Meerten, Kilian Berkhout, allen van FC ’s-Gravenzande en Lars van der Sluis, Joni Luhulima, Christian Versteegt, Daan Brandsen en Ramon Westland van allen VEP zijn gewisseld en dus uitgesloten om deel te nemen aan het restant. Zij mochten dus geen strafschop nemen.

Scoreverloop:

Frank Broos 1-0
Daan Visser 1-1
Patrick Triep 2-1
Tim Daalhuizen 2-2
Sander Koeleman 3-2
Jeroen Plug 3-3
Rick Boers 4-3
Freek de Langen miste, doelman Jurrian Jouvenaar keerde zijn inzet.
Yuri Westhoff 5-3

Allemaal fraaie strafschoppen, maar alleen VEP miste de 4e strafschop. De 5e strafschop van VEP, na de treffer van Yuri Westhoff was niet meer nodig. Het geheel stond onder leiding van scheidsrechter Cor van Elswijk uit Honselersdijk, die geen problemen kende in deze vijf minuten. Publiek, waaronder veel jeugd, was nog wel op dit gebeuren afgekomen.

Morgen zit FC ’s-Gravenzande in de koker voor de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker, samen met 62 andere ploegen.

Volgende ronde

De wedstrijden van de 2e ronde worden gespeeld in het weekend van 13 en 14 november, maar dan heeft FC ’s-Gravenzande competitieverplichtingen en wordt dus een doordeweekse wedstrijd. Voor 1 december moet de wedstrijd gespeeld zijn.

De bekerloting voor de 2e ronde wordt verricht op woensdag 27 oktober om 13.00 uur. Te volgen via een live-verbinding, via het Twitteraccount KNVB West 2.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!