Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Recht zo die gaat!

FC 's-Gravenzande JO8-5

3 - 7

Westlandia JO8-6

Competitie

5e klasse (3e fase) L

Datum

12 februari 2022 9:30

Scheidsrechter

P. de Best

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Het was heerlijk wakker worden op zaterdagmorgen. Het zonnetje kwam op en de velden waren nog wit van de nachtvorst. In het zonnetje was het zeer aangenaam, zeker met een koffie in de handen.

Alles en iedereen was klaar voor de ontmoeting met Westlandia, waartegen we eerder dit seizoen nog de eerste thuisoverwinning pakten. Dat wilden de boys uit Naaldwijk liever niet nog een keer laten gebeuren. Ze hadden er na de jaarwisseling zelfs extra voor getraind om onze talenten meer tegenstand te geven.

Het slechte nieuws was dat Lewis er helaas niet bij kon zijn, maar Raf was er gelukkig wel weer en we hadden versterking in de persoon van Stef.

Iets over half tien werd er afgetrapt. De bedoelingen van Westlandia waren goed te zien. Ze hielden onze jongens op eigen helft en speelden goed de bal over. Na een aantal minuten volgde de 0-1 .

Westlandia had de wedstrijd stevig onder controle, maar onze jongens wisten er een paar keer gevaarlijk uit te komen net zoals het sterke Duitse elftal uit de jaren negentig dit kon. Mooie daarvan is dat onze talenten geen fopduiken nodig hebben om de strenge scheidsrechter van dienst in de maling te nemen.

Uit één van die aanvallen maakte Stef er 1-1 van na een mooie solo.

Toen was het de beurt aan Yvan die, na andermaal een uitbraak van 's-Gravenzande, de bal van bijna op de achterlijn langs de keeper van Westlandia kreeg; 2-1 voor 's-Gravenzande.

Niet lang daarna kwam Westlandia verdient weer gelijk: 2-2.

Het voordeel voor de rust lag bij 's-Gravenzande. Na een mooie flipperkast uit een corner wist Luuk de 3-2 te maken. Met de gedachte dat dit de ruststand zou zijn werden we echter weer wakker geschudt.

Met 3-3 gingen we aan de limonade.

De tweede helft gaf een ander beeld waarbij Westlandia er goed in slaagde de schoten in het doel te krijgen. Om een lang verhaal kort te maken; de eindstand was 3-7.

Wat Westlandia in de tweede helft goed deed was bij de uitbal van onze kanjer keepers ver naar voren gaan staan. Hierdoor kon onze keeper moeilijk een medespeler bereiken. Dat is weer een goede les om de komende weken aan te werken.

Waarvan we hebben genoten:
- In de eerste helft knap stand gehouden toen Westlandia veel aan de bal was.
- We waren zeer sterk in de afronding in de snelle tegen aanval.

Waaraan we gaan werken:
- Loop niet te ver naar voren wanneer onze keeper een uitbal neemt.

Laten we eerlijk zijn. Winnen is veruit het leukste, maar het zijn de verliespartijen waarvan je sterker en beter wordt. Volgende keer zien we daarom
met veel vertrouwen tegemoet!

We bedanken alle kanjers voor wederom een sportief spektakel!


Op naar de volgende!

Kees JansmaDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!