2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Na de spectaculaire slotfase vorige week tegen Jodan Boys met een 1-3 overwinning was nu het Vlaardingse Zwaluwen de tegenstander in de eerste returnwedstrijd van deze competitie. Aan de uitwedstrijd van 30 oktober 2021 heeft FC ’s-Gravenzande nou niet bepaald goede herinneringen. Na een voorsprong van 1-3 voorsprong werd het uiteindelijk een 6-3 nederlaag, dus er viel nog wat goed te maken. Daan van Unen was geblesseerd en Sander Koeleman begon op de bank na corona.

Voor de wedstrijd werd ook deze week een minuut stilte gehouden om de verbondenheid met het Oekraïense volk te betonen. De televisiebeelden die we dagelijks zien maken ons stil en soms moedeloos, laten we hopen dat hier snel tot een oplossing komt, dan is voetbal maar bijzaak.

Prima eerste helft

In tegenstelling tot vorige week tegen Jodan Boys waar FC ’s-Gravenzande in de eerste helft bijna niets had in te brengen, was men nu wel vanaf de eerste minuut scherp. Dat resulteerde al in de zesde minuut in de openingstreffer. Na een pass van Bram Sommeling kwam de bal aan de linkerkant bij Frank Broos. Die gaf op maat voor waarna Yuri Westhoff de bal fraai binnenkopte: 1-0. Na een kwartier spelen nam Patrick Triep een hoekschop, deze werd door Roy Vermolen goed doorgekopt, maar doelman Boy de Jong tikte de bal weer tot hoekschop. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Zwaluwen, dat leverde talrijke hoekschoppen die zeker niet ongevaarlijk waren. Nadat na ruim een half uur spelen de eerste mogelijkheid voor de gastploeg te noteren viel van Jim van Oeveren, die naast schoot, was het uit één van de talrijke hoekschoppen Pascal Broch die op aangeven van Patrick Triep voor de 2-0 stand zorgde. Vijf minuten voor rust was het Etson Galong die probeerde wat terug te doen, maar de bal rolde uiteindelijk achter. In de slotminuut van de eerste helft was er nog een kansje voor Frank Broos, maar die schoot hoog over.

Ruime overwinning

In de tweede helft ging FC ’s-Gravenzande verder met waar zij in de eerste helft gebleven waren. Waar men een beetje bang voor was, dat Zwaluwen ook nu veel beter voor de dag zou komen gezien de uitwedstrijd, bleek geheel ongegrond. Eerst ging een uithaal van Frank Broos net voorlangs, toen in de 49e minuut Ardi Luijendijk voor de 3-0 stand zorgde. Vanaf de rand 16 meter lijn schoot hij de bal goed in, die werd van richting veranderd en verdween achter doelman Boy de Jong. Nadat Adair Veiga Lopes zijn schot net naast zag gaan, kwam Zwaluwen in de 56e minuut nog terug tot 3-1. Na een overtreding van Rick Boers in het strafschopgebied ging de bal op de stip en was het Adair Veiga Lopes die doelman Jurrian Jouvenaar kansloos liet. Het zal toch niet was de gedachte, net zoals in de uitwedstrijd, maar binnen twee minuten werd de marge alweer vergroot toen Frank Broos vanaf eigen helft eigenlijk geen strobreed in de weg werd gelegd en de bal in de rechterhoek schoot: 4-1. De wedstrijd was toen wel gespeeld, alleen in het voetbal weet je het nooit, dat bleek vorige week wel. Maar de thuisploeg had de wedstrijd prima onder controle. Roy Vermolen schoot maar net naast op aangeven van Patrick Triep, en hij was zelf ook nog kansrijk maar via de Zwaluwen doelman leverde dat alleen maar een hoekschop op. FC ’s-Gravenzande liet de teugels wat vieren, dat leverde nog een mogelijkheid op voor invaller Pjotr Jongste die door Jurrian Jouvenaar werd gestopt, en dat deed hij kort hierna nog een keer. Het was in de 88e minuut Twan van Meerten, die na voorbereidend werk van invaller Yordi Klepke de eindstand op 5-1 in ’s-Gravenzands voordeel bepaalde.

Een prima en dik verdiende overwinning voor FC ’s-Gravenzande.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk (68, Sander Koeleman), Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (78. Yordi Klepke), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers (88. Ruben van Hagen), Frank Broos, Patrick Fonseca.

Opstelling vv Zwaluwen: Boy de Jong, Kelvin Groen (26. Pjotr Jongste), Jim van Oeveren, Stefano Goncalves, Eric Fortes, Joost Mangert, Sem van Prooijen (46. Shayron Curiel) Adair Veiga Lopes (64. Darnell Hall), Etson Galong (64. Gabriel Belchior), Mauro Kloppert (79. Manasse Labid), Ellery Klaris

Scheidsrechter: dhr. Anne Greveling uit Utrecht, assistenten: dhr. Jaap van Ingen uit Schoonhoven en Bert van Katwijk uit Heenvliet