Groeneweg 4
4264RN
VEEN
tel. 0416-691794

De volgende tegenstander was Achilles Veen. De thuiswedstrijd leverde een 3-1 zege op in oktober vorig jaar waarbij FC ’s-Gravenzande de gelukkigste was. Maar de statistieken laten zien dat de ’s-Gravenzanders het altijd moeilijk hebben in Veen. Zowel Achilles Veen als FC ’s-Gravenzande wisten hun laatste twee wedstrijden in winst om te zetten en zouden hier graag een vervolg aan willen geven. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de mannen uit Veen met 19 punten op de 11e plaats, FC ’s-Gravenzande met 25 punten op de 8e plaats, een verschil van 6 punten.

Heel matige eerste helft

De ene wedstrijd is de andere niet. Na de wedstrijd vorige week tegen Zwaluwen die met veel passie en strijdlust met klinkende cijfers werd gewonnen was het afgelopen zaterdag allemaal slappe hap met een veel te laag tempo. De eerste poging was voor de thuisploeg toen Jay-Jay Meierdress kon inschieten, maar Jurrian Jouvenaar stond op de juiste plaats. Jouvenaar kwam ook nog in actie op een goed schot van Sen Aerts maar stopte zijn inzet. Na een aanvankelijk gelijk opgaand begin werd Achilles Veen sterker, en kreeg dan ook de betere mogelijkheden. Uit een voorzet vanaf de linkerkant kopte Rémon Koenen over en schoot Jay-Jay Meierdress de bal recht in de handen van Jouvenaar. De eerste echte mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande viel pas na ruim en half uur te noteren toen Frank Broos op aangeven van Patrick Fonseca zijn inzet via de vuisten van doelman Jordy Zielschot tot hoekschop zag verwerkt. Uit deze hoekschop moest de verdediging tweemaal in actie komen voor weer een hoekschop, maar bleef zonder resultaat. Een harde uithaal van Jay-Jay Meierdress werd nog door Jouvenaar tot hoekschop getikt, maar vier minuten voor rust was hij wel trefzeker en bracht Achilles Veen op voorsprong: 1-0. Twee minuten later was hij weer gevaarlijk, maar schoot voorlangs.

Drie blessures

Ook in de tweede helft kon FC ’s-Gravenzande geen potten breken. Eerst was het Sen Aerts die zijn schot nog verwerkt zag tot hoekschop, maar in de 52e minuut ging het helemaal fout in de defensie en kon Niek Wilborts de stand op 2-0 brengen. Drie minuten later was het Rico Geeroms die de volgende treffer op zijn schoen had, maar gelukkig voorkwam Jurrian Jouvenaar een grotere achterstand. Het zat FC ’s-Gravenzande niet mee, dat moet ook gezegd worden. Yuri Westhoff begon al niet fit aan de wedstrijd en moest gewisseld worden voor Ardi Luijendijk. Bram Sommeling moest ook geblesseerd van het veld, Daan van Unen was zijn vervanger. Ook Patrick Triep moest, naar het zich liet aanzien, met een behoorlijk zware blessure van het veld na een tackle, zijn vervanger was Mark Bramkamp. Het laatste half uur speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en waren er maar sporadisch wat kansjes. Een voorzet van Rick Boers werd tot hoekschop verwerkt en ook invaller Mark Bramkamp was nog kansrijk, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Een teleurstellende nederlaag dus in een heel matige partij voetbal.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Sander Koeleman, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (70. Mark Bramkamp), Yuri Westhoff (58. Ardi Luijendijk), Twan van Meerten, Bram Sommeling (65. Aan van Unen), Rick Boers, Frank Broos, Patrick Fonseca.

Opstelling Achilles Veen: Jordy Zielschot, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Glenn Kools, Rémon Koenen, Nikki Baggerman, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (64. Thomas de Man), Niek Wilborts (80. Thomas Schilders), Mats van Huijgevoort, Rico Geeroms

Scheidsrechter: dhr. Rick Sturm uit Oostkapelle, assistenten: dhr. Stan van Doren en dhr. Wesley Ruter