2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Gelukkig kon de competitie weer voortgezet worden en staat FC ’s-Gravenzande de komende maanden een druk programma te wachten. De te kloppen ploeg was het Barendrechtse Smitshoek, al jaren een bekende tegenstander. De resultaten zijn de afgelopen jaren heel wisselend. Vorig seizoen werd er niet tegen elkaar gespeeld omdat de competitie al snel werd stilgelegd. In het seizoen 2019-2020 was Smitshoek tweemaal te sterk voor FC ’s-Gravenzande (uit met 3-0 en thuis met 0-2), maar ook toen werd de competitie niet afgemaakt. Het seizoen 2018-2018 leverde eenmaal een gelijkspel op, en uit werd met 2-4 gewonnen. Smitshoek staat voorafgaande aan de wedstrijd op de 4e plaats met 23 punten, FC ’s-Gravenzande op de 9e plaats met 19 punten, een verschil van slechts 4 punten dus.

Veel kansen maar geen doelpunten

Als een wedstrijd op kansen beslist zou worden was FC ’s-Gravenzande zeker in het voordeel, maar het gaat nog steeds om de doelpunten. Als je dan zelf niet weet te scoren en de tegenstander doet dat wel, win je geen wedstrijd. De thuisploeg ging voortvarend van start. In de 3e minuut was het Twan van Meerten die goed voorgaf, Frank Broos schoot goed in, maar doelman Michael Fabrie stopte zijn inzet. Drie minuten later was Broos weer kansrijk, maar nu was het de Smitshoek verdediging die goed ingreep. Na ruim een kwartier spelen was Frank Broos de aangever, maar Sander Koeleman wist het ook niet af te maken. Tegenvaller voor de gastploeg was het uitvallen van Elson Rosario Almeida, Jochem van den Biggelaar was zijn vervanger. De eerste serieuze kans voor Smitshoek viel pas in de 22e minuut te noteren toen Ryan van Dijk een vrije trap mocht nemen een meter of vier buiten de 16 meter, maar doelman Jurrian Jouvenaar stopte die. Hierna was het weer Frank Broos die twee prima mogelijkheden kreeg om de score te openen. Eerst was het de Smitshoek doelman die de bal met enige moeite tot hoekschop verwerkte, en uit deze hoekschop van Sander Koeleman kopte hij goed in, maar recht in de handen van Michael Fabrie, het zat hem dus ook niet mee in deze wedstrijd. Na bijna een half uur spelen kwam de bal vanaf de linkerkant voor het doel van Jouvenaar, maar Joey Kleijn kon net niet bij de bal komen om het laatste tikje te geven en rolde voorlangs. Na een half uur spelen was Twan van Meerten na een prima actie dicht bij de openingstreffer, maar via de Smitshoek verdediging leverde dat niet meer op dan een hoekschop. Yuri Westhoff was ook nog kansrijk, maar schoot in het zijnet. Nadat Nino Urban voor Smitshoek zijn inzet zag gestopt, was het vier minuten voor rust wel raak toen een hoekschop van Noah de Neijs door Emilio Samsey werd binnengekopt: 0-1, een flinke tegenvaller zo vlak voor rust.

Het zat niet mee

Ook in de tweede helft waren er nog mogelijkheden voor de thuisploeg om langszij te komen. Op aangeven van Patrick Triep was het Frank Broos die maar rakelings naast kopte, en ook een pass van Yuri Westhoff op Sander Koeleman bleef zonder succes, hij schoot die recht in de handen van de Smitshoek doelman. In de 60e minuut kwam Smitshoek op een 0-2 voorsprong. Na slecht verdedigen was het Sean Verburg die vrij door leek te gaan. Rick Boers drong hem nog wel steeds meer naar de buitenkant, maar Verburg zag dat Jurrian Jouvenaar te ver voor zijn doel stond en met een zacht rollertje verdween de bal in het doel. Nadat Patrick Triep zijn inzet naast zag gaan, en Nico Urban voor Smitshoek zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt was het in de70e minuut Joey Kleijn die Smitshoek op een 0-3 voorsprong zette en was de wedstrijd gespeeld. Wat de thuisploeg, en met name Frank Broos, ook probeerde, het zat hem ook niet mee. Eerst stopte de Smitshoek doelman tweemaal een inzet, en dan eindelijk in de 89e minuut was het wel raak en maakte hij er nog 1-3 van, maar daar bleef het bij.

Een onnodig verlies voor FC ’s-Gravenzande, heel veel kansen krijgen, maar als je die niet weet te benutten, en de tegenstander dat wel doet win je helaas geen wedstrijd.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk, Daan van Unen, Pascal Broch (76. Roy Vermolen), Patrick Triep (76. Mark Bramkamp), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers, Frank Broos

Opstelling Smitshoek: Michael Fabrie, Emilio Samsey, Noah de Neijs (83. Daniel Esajas), Perry van Eijken, Joey Kleijn, Sean Verburg (72. Ray Kroon), Hermon Tekleab, Tom Brugman, Nino Urban, Ryan van Dijk, Elson Rosario Almeida (19. Jochem van den Biggelaar)

Scheidsrechter: Martijn Kool uit Castricum, assistenten Max Koolhaas en Yorick Groenbos