Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Na enkele trainingen en een trainingskamp afgelopen weekend in het Groningse Paterswolde stond voor FC ’s-Gravenzande dinsdagavond 9 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was het Nootdorpse RKDEO. Zij kwamen tot vorig seizoen uit in de 2e klasse D op zondag, maar maken komend seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal en zijn ingedeeld in de 2e klasse E. Ook voor RKDEO was dit de eerste oefenwedstrijd.

Kleine voorsprong bij rust

Al na drie minuten spelen stond de eerste treffer op het scorebord, na een scrimmage voor het RKDEO doel was het uiteindelijk Ardi Luijendijk die de bal binnentikte: 1-0. Hierna verzuimde FC ’s-Gravenzande om al snel op een grotere voorsprong te komen. Een schot van Yordi Klepke werd door de doelman gepareerd waarna Twan van Meerten in de rebound naast schoot. Op aangeven van Joseph Goncalves was Klepke weer gevaarlijk maar schoot de bal rakelings over de kruising. Na een foutje in de verdediging kwamen de Nootdorpers in de 10e minuut weer op gelijke hoogte toen Iran Boeschoten de bal achter Edgar Leerdam schoot: 1-1. Hierna kreeg FC ’s-Gravenzande enkele niet te missen kansen. Frank Broos kopte de bal eerst op de lat en even later reageerde hij niet alert genoeg op aangeven van Joseph Goncalves. Angelo Zwirs schoot eerst nog net naast, maar in de 21e minuut was het wel raak: 2-1. Hierna regende het kansen voor de thuisploeg, maar tot de rust leverde dat geen doelpunten op. Stefan Bruijn zag zijn inzet eerst door doelman Vince Kester gepakt, en een kopbal van hem uit een hoekschop van Yordi Klepke bleef ook zonder resultaat. Een uithaal van Frank Broos belande op de paal en op slag van rust schoot hij de bal voorlangs en werd tot hoekschop verwerkt.

Ruime winst

In de tweede helft een bijna compleet nieuw elftal, evenals veel wissels bij RKDEO. Na pogingen van Sil van Ooijen en Roy van Beek die zonder succes bleven was het in de 62e minuut Daan van Unen die de stand op 3-1 bracht. Na een uitgespeelde aanval was het Sil van Ooijen die voor de 4-1 tekende. Na pogingen van Yuri Westhoff die zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt en een schot van Nick Ruijgrok dat door de RKDEO doelman werd gepakt was het in de 77e minuut Roy van Beek die voor de 5-1 voorsprong zorgde. Twee minuten later was het Yuri Westhoff die van afstand kon uithalen en de 6-1 op het scorebord bracht. Na twee pogingen van Nick Ruijgrok die zonder resultaat bleven was het in de 84e minuut Daan van Unen die voor de eindstand van 7-1 zorgde. RKDEO kon hier niet veel tegenover stellen, het bleef bij een schot dat over ging en in de slotfase een schot in het zijnet.

Scheidsrechter Arthur Ebbink uit Oud-Beijerland had het niet moeilijk en floot een prima wedstijd.

Team FC ’s-Gravenzande eerste helft: Edgar Leerdam, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Bram Sommeling, Daan Struckman, Yordi Klepke, Joseph Goncalves, Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Frank Broos

Team FC 's-Gravenzande tweede helft: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Pascal Broch, Daan van Unen, Patrick Fonseca, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Kilian Berkhout, Sil van Ooijen, Roy van Beek, Nick Ruijgrok

Startopstelling RKDEO: Vince Kester, Youri de Bruijn, Daniel Prieto, Sten Lever, Nando Nauman, Tomas Prieto, Irian Boeschoten, Alec Pellemans, Suer van Noppen, Mats Hofland, Tommy Simonis