2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

In de vierde competitieronde stond voor FC ’s-Gravenzande de uitwedstrijd tegen Capelle op het programma. Bepaald goede herinneringen heeft FC ’s-Gravenzande niet aan de ontmoetingen vorig seizoen, zowel thuis (2-3) als uit (2-1) werd verloren. Capelle is terug te vinden op de 8e plaats en FC ’s-Gravenzande op de 12e. Na een goede seizoenopening tegen sv Poortugaal met een 2-3 overwinning leverden de laatste twee wedstrijden tegen ARC en Kloetinge geen punten op voor de ’s-Gravenzanders.

Voorsprong bij rust

Wat betreft het scoreverloop was het wedstrijdverloop identiek als vorig seizoen. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en drong FC ’s-Gravenzande ver terug op eigen helft. Dat leverde wel enkele hoekschoppen op, maar daaruit werd niet gescoord. Dat deed na bijna een kwartier spelen wel FC ’s-Gravenzande, de eerste mogelijkheid was direct raak. Op aangeven van Daan van Unen speelde Joseph Goncalves zich op de rand zestien goed vrij en met fraai schot bracht hij de stand op 0-1. Kort hierna was er een mogelijkheid voor Yuri Westhoff de voorsprong de verdubbelen, maar zijn inzet ging naast en was bovendien zonder overtuiging. Voor het doel van Edgar Leerdam was voor Capelle Ryan Purvis gevaarlijk maar de doelman greep goed in. In het resterende deel golfde het spel op en neer. Voor Capelle was het Olaf van der Sande die zijn schot door Leerdam zag gestopt, terwijl Rutger de Bos de bal hoog over schoot. Een mogelijkheid voor Frank Broos bleef zonder resultaat, hij kwam uiteindelijk niet tot een schot. Een kans voor in eerste instantie Twan van Meerten was niet succesvol, vervolgens kwam de bal bij Frank Broos, maar die schoot hoog over. Een mogelijkheid voor Yuri Westhoff op aangeven van Twan van Meerten ging naast en een vrije trap van Joseph Goncalves leverde alleen maar een hoekschop op. Edgar Leerdam voorkwam in de laatste minuut de gelijkmaker met een fraaie redding.

In de slotfase ging het mis

In het eerste kwartier van de tweede helft leek FC ’s-Gravenzande de wedstrijd goed onder controle te hebben, al was er eerst nog wel en kans voor Dennis van der Heijden, maar die schoot hoog over. In de 50e minuut een prima kans voor Roy van Beek, maar doelman Marc van Splunter stopte zijn inzet. Een vrije trap na een overtreding van Dennis van der Heijden op Frank Broos net buiten de zestien, bleef zonder resultaat, met een lage schuiver over de grond van Broos had de doelman van Capelle geen moeite. Hierna was het toch voornamelijk Capelle dat de wedstrijd dicteerde. Een schot van Marlon Slabbekoorn werd door Edgar Leerdam gestopt en een inzet van Olaf van der Heijden ging maar rakelings naast. Ook invaller Jeffrey Rijsdijk was dicht bij de gelijkmaker, maar schoot voorlangs. In de 83e minuut kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord toen Sander Fischer met een hakballetje de bal in het doel tikte: 1-1. Nadat Sander Fischer in de 90e minuut de bal voorlangs schoot, wat het in de 92e minuut Olaf van der Sande die Capelle alsnog de volle drie punten bezorgde en de eindstand op 2-1 bracht. Een zure nederlaag voor FC ’s-Gravenzande.

Opstelling Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Rutger de Bos (77. Jeffrey Rijsdijk), Ryan Purvis (64. Lars Bosscha), Dennis van der Heijden, Olaf van der Sande, Joshua Kassels )64. Eric Jansen),  Marlon Slabbekoorn (77. Floris de Blok), Jelle Pollemans

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen (77. Yordi Klepke), Bram Sommeling, Yuri Westhoff (84. Angelo Zwirs), Twan van Meerten, Joseph Goncalves (70. Sil van Ooijen), Frank Broos (70. Nick Ruigrok), Roy van Beek (84. Bas Sommeling)

Scheidsrechter: dhr. Thijs Dogterom, assistenten: dhr. Iwan Larijn, en dhr. Stan van Doren