Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Deze zaterdag was GOES de tegenstander in de thuiswedstrijd voor FC ’s-Gravenzande en gaan de gedachten terug naar de uitwedstrijd op 12 november vorig jaar. Nadat GOES in de aanvangsfase twee enorme kansen kreeg om de score te openen, was het FC ’s-Gravenzande die de openingstreffer op het scorebord bracht. Hierna was GOES helemaal de weg kwijt, speelde FC ’s-Gravenzande de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en stapten uiteindelijk met een 1-7 winst weer de bus is. Maar zover zal GOES het nu niet willen laten komen en ongetwijfeld op revanche belust zijn. Zij doen nog mee in de strijd om de bovenste plaatsen en ook in de derde periode maken zij nog kans. FC ’s-Gravenzande speelt erg wisselvallig en moest vorige week in Veen de punten achterlaten en staat dus niets meer op het spel, maar wie weet keert de vorm van de uitwedstrijd weer terug en blijven de punten in eigen huis.

GOES op voorsprong bij rust

Het werd helaas niet de wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande zoals in de uitwedstrijd. Het eerste kwartier was nog hoopvol van de thuisploeg. Zo was er een eerste kans toen Rick Boers de bal goed afspeelde op Twan van Meerten, maar die zag zijn inzet geblokt. In de 10e minuut was het Roy van Beek die kon uithalen, maar zijn inzet werd door de verdediging weggewerkt. Na ruim een kwartier spelen kwam GOES op voorsprong. Uit een hoekschop van Jesse Kalwij was het in een vol strafschopgebied Claude de Smit die de bal achter Jurrian Jouvenaar schoot: 0-1. Hierna was FC ’s-Gravenzande even het spoor bijster en mocht het blij zijn dat de achterstand niet snel verder op liep. Uit een vrije trap van Dangelo Martien tikte Jurrian Jouvenaar de bal tot hoekschop en dat deed hij even later weer toen Daniel Wissel kon inschieten. In de 25e minuut wist GOES de voorsprong toch te vergroten, uit een voorzet van Erwin Franse was het weer Claude de Smit die kon scoren: 0-2. FC ’s-Gravenzande was vervolgens nog kansrijk via Twan van Meerten, maar doelman Matthew Lentink stopte zijn inzet. Na een lange rush was voor GOES Daniel Wissel dicht bij de volgende treffer, maar schoot de bal uiteindelijk in het zijnet. In de 39e minuut nog een poging voor FC ’s-Gravenzande, maar Roy van Beek schoot uit een vrije trap de bal recht in de handen van de GOES doelman. Nadat voor de gastploeg Daniel Wissel de bal uit een hoekschop over de lat kopte nog twee kansjes voor de thuisploeg. Yuri Westhoff zag zijn kopbal gepakt en op slag van rust konden Stefan Bruijn en Yuri Westhoff nog een keer inschieten, maar er zat te weinig overtuiging in hun schoten.

Gezapige tweede helft

In de tweede helft viel er niet veel meer te beleven. GOES koesterde de voorsprong en FC ’s-Gravenzande was niet bij machte om door de defensie heen te breken, mede door de prima keepende doelman van GOES. In de 52e minuut een enorme kans van Erwin Franse toen hij na een snelle uitbraak alleen voor doelman Jouvenaar opdook, maar schoot uiteindelijk over. In de 71e minuut was Yuri Westhoff, op aangeven van Rick Boers nog wel dicht bij een doelpunt, maar de lat voorkwam een treffer. Kort hierna moest GOES met 10 man verder toen Claude de Smit met een directe rode kaart mocht gaan douchen. FC ’s-Gravenzande probeerde het wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Een schot van Yuri Westhoff werd door de doelman gestopt, en dat was ook het geval toen Pascal Broch kon inkoppen. In blessuretijd was voor GOES Renzo Roemeratoe nog kansrijk maar wist het niet af te maken. In de 95e minuut toch nog een doelpunt voor FC ’s-Gravenzande toen Joseph Goncalves de bal in een vol strafschopgebied kon binnenschieten, eindstand dus 1-2. Toch wel een teleurstellende wedstrijd en lijkt het seizoen voor FC ’s-Gravenzande uit te gaan als een nachtkaars.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers (77. Angelo Zwirs), Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos (58. Joseph Goncalves), Roy van Beek, Patrick Fonseca, Stefan Bruijn

Opstelling vv GOES: Matthew Lentink, Dangelo Martien (56. Reza Maipauw), Wout den Engelsman, Timo Lijbers, Erwin Franse, Daniel Wissel, Tim de Winter, Jesse Kalwij (55. Steven Smulder), Claude de Smit, Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer

Scheidsrechter: dhr. Eddy van Yren uit Zwijndrecht, assistenten: dhr. Martin Koster uit Goudswaard en dhr. Pepijn Meuldijk uit Terneuzen