2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Na het teleurstellende verlies vorige week tegen Smitshoek was deze zaterdag het op de 15e plaats staande De Jodan Boys de tegenstander van FC ’s-Gravenzande. De mannen uit Gouda staan op een plaats op de ranglijst die je niet wilt, 15e en dus directe degradatie. Zij zullen er dus alles aan willen doen om met de volle buit te vertrekken. FC ’s-Gravenzande heeft nog wat goed te maken na de belabberde wedstrijd van vorige week. Dat moest in elk geval zonder Frank Broos, want na zijn rode kaart van vorige week kreeg hij twee wedstrijden schorsing.

Blanco stand bij rust

De eerste helft was niet al te best, al was de thuisploeg wel wat meer op de helft van De Jodan Boys te vinden. Al in de eerste minuut een kansje voor Bram Sommeling uit een hoekschop, maar hij kopte naast en aan de andere kant was het Edwin Gouw die kansrijk was, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte zijn inzet. Hierna toch wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Op aangeven van Yuri Westhoff was Stefan Bruijn gevaarlijk, maar doelman Luuk Brand stond op de juiste plaats. Na voorbereidend werk van Patrick Fonseca kwam Roy van Beek in een goede schiet positie, maar via de doelman leverde dat niet meer op dan een hoekschop. Stefan Bruijn kon nog een keer uithalen, maar zijn inzet ging hoog over. In de 35e minuut een enorme kans voor Yuri Westhoff, hij kwam vrij voor doelman Luuk Brand, maar die stopte zijn inzet. FC ’s-Gravenzande moest alert zijn op de uitvallen van De Jodan Boys, ze bleven vaak met veel man op eigen helft en stonden dan ineens voor het doel van Jouvenaar. Uit een hoekschop schoot Luc Dielhof over en kort hierna werkte Patrick Fonseca de bal weg van de doellijn. Kort voor rust was het Yuri Westhoff die goed voorgaf en schoot een eigen speler de bal tegen de paal in een poging die weg te werken. Dankzij een prima redding van Jurrian Jouvenaar voorkwam hij in de 45e minuut een achterstand voor FC 's-Gravenzande toen Kevin de Vries een vrije trap mocht nemen maar die tot hoekschop zag verwerkt.

Ruime overwinning

In de tweede helft kwam FC ’s-Gravenzande al snel op een 2-0 voorsprong. Met twee ’werelddoelpunten’ van Stefan Bruijn in de 48e en 54e minuut, vanaf zo’n vijf meter buiten het zestien metergebied, liet hij doelman Luuk Brand kansloos, een mooie opsteker, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De Jodan Boys wisselde direct vier spelers in een poging het tij nog te keren, en zij kregen ook enkele prima mogelijkheden. Uit een vrije trap was het Bradley el Idrissi die de bal over kopte, en met enige moeite stopte doelman Jouvenaar ook een vrije trap van Kevin de Vries. Vervolgens schoten Roald Heerkens en Kevin de Vries over en in een scrimmage voor het ’s-Gravenzandse doel wisten Milan Harteloh en Rick Wils het ook niet af te maken. Laatstgenoemde kreeg nog een prima kans wat terug te doen maar schoot de bal recht in de handen van Jurrian Jouvenaar. Nadat de thuisploeg enkele prima mogelijkheden onbenut liet van o.a. Yuri Westhoff, Angelo Zwirs en Twan van Meerten was kort het in de 83e minuut wel raak. Nick Ruigrok, ingevallen voor Yuri Westhoff, bracht bij zijn eerste balcontact de stand via binnenkant paal op 3-0. Het werd nog erger voor de mannen uit Gouda toen in de 89e minuut Angelo Zwirs inschoot en via het been van Yassire Hamdani zag hij de bal in eigen doel verdwijnen.

Eindstand dus 4-0, na de zeperd van vorige week een prima resultaat, misschien wat geflatteerd, maar niemand die daar een probleem van maakte.

Voor het Amsterdamse De Dijk is het doek gevallen, na 21 nederlagen, tweemaal een gelijkspel en één overwonning zullen zij volgend seizoen een klasse lager acteren.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Pascal Broch, Roy Vermolen (82. Jorik Koppers), Bram Sommeling (57. Daan van Unen), Yuri Westhoff (82. Nick Ruigrok), Twan van Meerten, Joseph Goncalves (70. Angelo Zwirs), Roy van Beek, Patrick Fonseca, Stefan Bruijn

Opstelling De Jodan Boys: Luuk Brand, Daan Kreukniet, Dirk Rietveld, Roald Heerkens, Alex van Waardenberg (55. Bradley el Idrissi), Kevin de vries (73. Michel Verkaik), Luc Dielhof (55. Yassire Hamdani), Enzo Huntink, Fahim Musaui (55. Mohammed Bellahcen), Edwin Gouw (55. Milan Harteloh)

Scheidsrechter: dhr. Maarten Spoon uit Enter, assistenten: dhr. Ruben Welter uit Rotterdam en dhr. Jaap van Ingen uit Schoonhoven