2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

Met drie overwinningen op rij is FC ’s-Gravenzande met een prima reeks bezig, met ruime overwinningen werden De Jodan Boys, Achilles Veen en Goes verslagen, vooral de laatste uitslag, winst met 1-7 baarde veel opzien. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor de wedstrijd tegen Zwaluwen. Waar zij normaal gesproken altijd mee doen in het linker rijtje presteren zij momenteel beneden hun stand als één na laatste op de ranglijst. Zij zullen dus graag de punten mee willen nemen naar Vlaardingen en FC ’s-Gravenzande wil zich steviger nestelen in het linker rijtje.

Weinig hoogtepunten

De ene wedstrijd is de andere niet, want FC s-Gravenzande speelde niet zo flitsend als vorige week in Goes en Zwaluwen was ook niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. De eerste poging voor Zwaluwen viel al in de eerste minuut te noteren toen Gerson Pisas de bal uit een vrije trap naast schoot. Voor de thuisploeg was Frank Broos gevaarlijk uit een hoekschop van Twan van Meerten, maar in een scrimmage voor het Zwaluwen doel wist hij de bal niet binnen te tikken. Nadat in de 17e minuut voor de Vlaardingers Pjotr Jongste de bal over het doel kopte was de eerste serieuze kans voor Roy van Beek voor de thuisploeg, maar hij schoot net naast op aangeven van Frank Broos. Kort voor rust nog twee kansjes voor de gastploeg, een inzet van Pjotr Jongste werd door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt en Mohammed Lamsiah schoot over. Alhoewel FC ’s-Gravenzande wat meer aan de bal was geen doelpunten in de eerste helft.

In evenwicht

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Nadat een inzet van Roy van Beek door doelman Boy de Jong werd gepakt kwam FC ’s-Gravenzande in de 56e minuut op voorsprong. Uit een hoekschop van Twan van Meerten was het Bram Sommeling die de bal binnenkopte: 1-0. Maar die voorsprong duurde slechts vier minuten, want na matig verdedigen was het Gerson Pisas die hiervan profiteerde en de bal wel heel makkelijk kon binnenschieten: 1-1. Hij had even later voor de voorsprong kunnen zorgen voor zijn ploeg, maar met een fraaie redding voorkwam Jurrian Jouvenaar een achterstand. Hierna toch nog wel wat kansjes voor de thuisploeg. Invaller Yuri Westhoff kopte de bal over de lat op het dak van het doel en op aangeven van hem was het Frank Broos die zijn inzet door de doelman zag gestopt. In een scrimmage voor het Zwaluwen doel lukte het de thuisploeg ook niet om de bal binnen te tikken en kon uiteindelijk worden gestopt door de Zwaluwen doelman. In de 80e minuut een poging van Pjotr Jongste voor Zwaluwen, maar dat ging naast. In de slotfase waren er nog twee pogingen voor de thuisploeg om de volle winst te behalen. In weer een onoverzichtelijke scrimmage voor het Zwaluwen doel kon niemand het laatste tikje geven en een schot van Twan van Meerten van afstand belande recht in de handen van doelman Boy de Jong. Eindstand dus 1-1, en dat was gezien de hele wedstrijd de terechte uitslag.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Daan van Unen, Bram Sommeling (82. Jorrik Koppers), Roy Vermolen, Twan van Meerten, Roy van Beek, Nick Ruigrok (55. Yuri Westhoff), Joseph Goncalves, Frank Broos, Patrick Fonseca

Opstelling Zwaluwen: Boy de Jong, Kelvin Groen (84. Ukbe Arslan), Michelangelo Silva, Gabriel Belchior, Stefano Goncalves, Pjotr Jongste, Eric Fortes, Mohammed Lamsiah (84. Giornny dos Victor dos Santos), Quincy Does, Shelton Wijngaarde, Gerson Pisas (71. Manasse Labid)

Scheidsrechter: dhr. Youri Kuipers uit Goes, assistenten: dhr. Wesley Ruter uit Drunen en dhr. Andre Dorsman uit Barendrecht