2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Opstelling

In de derde competitieronde was in de thuiswedstrijd het Zeeuwse Kloetinge de tegenstander van FC ’s-Gravenzande. Voor het laatst stonden de ploegen in het seizoen 2014-2015 tegenover elkaar. Thuis werd met 4-1 gewonnen, maar de uitwedstrijd eindigde in een overwinning voor Kloetinge: 1-0. Uiteindelijk degradeerden zowel Kloetinge als FC ’s-Gravenzande in dat seizoen naar de 1e klasse. Vorige seizoen kon Kloetinge het kampioenschap vieren en promoveerden naar de Vierde Divisie. De start was goed, want met een gelijkspel en een overwinning staat Kloetinge op een vierde plaats. De blessuregolf is nog niet over, helaas moesten Patrick Fonseca, Ardi Luijendijk en Joseph Goncalves nog vanaf de zijlijn toekijken.

Kloetinge iets gevaarlijker

Na een wat aftastend begin was er een eerste poging voor de thuisploeg. Een als voorzet bedoelde bal van Rick Boers was echter een makkelijke prooi voor Kloetinge doelman Mitchell Braafhart. Na een kwartier spelen kwam Kloetinge op voorsprong. Een verkeerd beoordeelde ingooi ging naar Kloetinge in plaats van FC ’s-Gravenzande, de verdediging lette niet goed op en was het uit een voorzet Ruben de Jager die de bal tegen zijn voet kreeg en de bal in het doel zag verdwijnen: 0-1. De thuisploeg probeerde wat meer druk te zetten, dat leverde een kans op voor Frank Broos, maar die kopte de bal recht in de handen van de Kloetinge doelman. Maar in de 20e minuut kwam de gelijkmaker er toch. Op een pass van Roy van Beek was het Nick Ruigrok die met een fraaie treffer de stand op 1-1 bracht. Twee minuten later had Kloetinge zomaar weer op voorsprong kunnen komen, maar Jeremy Hubregtse schoot de bal net naast. Na bijna een half uur spelen raakte doelman Jurrian Jouvenaar geblesseerd en werd vervangen door Edgar Leerdam. Na een prima actie was Twan van Meerten dicht bij een treffer, maar schoot over, Roy van Beek was ook nog kansrijk, maar schoot te gehaast en ging hoog over. In de 39e minuut kwam Kloetinge weer op voorsprong toen Ruben de Jager weer raak schoot: 1-2, het werd voor rust zelfs nog 1-3 toen Jorik Mijnhijmer helemaal vrij stond en met een lage schuiver de bal in de rechterhoek schoot. Frank Broos had in de blessuretijd nog een prima mogelijkheid wat terug te doen, maar zijn omhaal werd door doelman Mitchell Braafhart gepakt.

Hard gewerkt, maar geen resultaat

In de tweede helft probeerde FC ’s-Gravenzande alsnog dichterbij te komen, maar moest alert blijven op de snelle uitvallen van Kloetinge. Een schot van Jeremy Hubregtse schoot hij recht in de handen van Edgar Leerdam en aan de andere kant was er een poging van Yuri Westhoff maar de Kloetinge doelman werkte de bal weg. Maar de betere mogelijkheden waren toch voor Kloetinge. Jorik Mijnhijmer schoot naast en met nog een kwartier op de klok verzuimde Kloetinge de wedstrijd definitief te beslissen. Eerst stopte Leerdam een inzet en in tweede instantie ging de bal over. Ook Ruben de Jager was nog gevaarlijk voor de gastploeg, maar die schoot naast. Voor de thuisploeg was er nog een mogelijkheid voor Frank Broos. Een vrije trap op bijna de rand van het strafschopgebied schoot hij laag over de grond richting de rechterhoek, maar de Kloetinge doelman reageerde alert en stopte zijn inzet. Na een fikse overtreding op Twan van Meerten kwam Kloetinge met 10 man te staan toen Jesse van der Linden zijn tweede gele kaart kreeg. Toch waren er in de slotfase nog wat kansjes voor FC ’s-Gravenzande. Pascal Broch kopte uit een hoekschop over en in de 91e minuut bracht invaller Angelo Zwirs met een lage kopbal de eindstand op 2-3.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar (29. Edgar Leerdam), Rick Boers, Daan van Unen (83. Jorik Koppers), Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling (56. Angelo Zwirs), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, Roy van Beek, Nick Ruigrok (56. Daan Struckman)

Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Jesse van der Linden, Jeroen de Jonge, Roy Mulder, Jeremy Huibregtse (60. Thomas de Rijke), Jorik Mijnhijmer, Klaas van Hecke, Jefry Dijkstra (75. Kyle Doesburg). Koen Plank, Reguillo Vandepitte (83. Gianni Vandepitte), Ruben de Jager (83. Valentijn van Keulen)

Scheidsrechter: dhr. Eric van der Vaart uit Soesterberg, assistenten: dhr. Jeffrey van der Does uit Lelystad en Kamel el Hajjaji uit Amsterdam