Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande de laatste oefenwedstrijd tegen eerste klasser Voorschoten’97, voordat zaterdag de competitie weer van start gaat. Voor het laatst stonden de ploegen tegenover elkaar in de voorbereiding van het vorige seizoen, het werd toen een 3-2 overwinning voor FC ’s-Gravenzande. In de competitie was dat in het seizoen 2016-2017, toen trok FC ’s-Gravenzande tweemaal aan het langste eind met een 2-1 overwinning.

Ruime voorsprong bij rust

De wedstrijd kwam wat traag op gang, al was er in de 4e minuut nog wel een poging van Ardi Luijendijk, maar de bal belandde in het zijnet. Voor Voorschoten’97 was het Mo Maatoug die de bal over het doel schoot. Tegenvaller voor de gastploeg was het uitvallen vanwege een blessure van Marc van der Voorst, zijn vervanger was Bart Vonk. Nadat op aangeven van Yuri Westhoff Angelo Zwirs eerst nog naast schoot, was het in de 33e minuut wel raak toen Zwirs profiteerde van een fout in de Voorschoten’97 verdediging en doelman Stephan van der Niet kansloos liet: 1-0. Nadat Yuri Westhoff de bal zes minuten laten over het doel schoot was het in de 42e minuut Nick Ruijgrok die na voorbereidend werk van Angelo Zwirs en Yuri Westhoff met een fraaie treffer in de rechterbovenhoek de stand op 2-0 bracht. Na goed doorgaan van Twan van Meerten kon hij het uiteindelijk ook goed afronden en zorgde voor de ruststand van 3-0.

Matige tweede helft

Zoals vaak in oefenwedstrijden heel veel wissels in beide elftallen, en dat komt vaak het spel niet ten goede, dat was nu niet anders. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld met soms wat uitvallen die voor het nodige gevaar zorgde. Een voorzet van Joseph Goncalves werd door doelman Stephan van der Niet gepakt, en een uithaal van Yuri Westhoff op aangeven van Daan Struckman kwam via de lat weer in het veld. Goncalves was kort hierna nogmaals gevaarlijk, maar de doelman van Voorschoten’97 maakte er een hoekschop van. De thuisploeg zakte hierna steeds verder weg, en kon Ronnie de Roode de stand terugbrengen tot 3-1, hij stond ineens helemaal vrij voor doelman Edgar Leerdam. Aan de andere kant was er nog een prima mogelijkheid voor Yuri Westhoff op aangeven van Joseph Goncalves, maar hij kopte de bal over de lat. Nadat Leerdam in de 85e minuut een kopbal van Thom Wijnalda nog over de lat kon tikken wist hij in de 90e minuut wel te scoren en bracht de eindstand op 3-2.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Daan Struckman, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Joseph Goncalves, Bas Sommeling, Patrick Fonseca, Nick Ruijgrok, Yordi Klepke

Spelersgroep Voorschoten’97: Stephan van der Niet, Sem Simonis, Martijn Hoogenboom, Guy Smith, Mo Maatoug, Jim van der Krogt, Mo Maatoung-2, Miguel Boersma, Thom Wijnalda, Marc van der Voorst, Kauzi Nomen, Bart Vonk, Bilal Kaddouri, Ronnie de Roode, Nasim el Khiraoui

Scheidsrechter: Giovanni Verhoeve uit Barendrecht, assistenten: Danny Kayan uit Capelle aan den IJssel en Edwar Holvast uit Geervliet