En dat is één! - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

En dat is één!

Verburch JO9-4JM

1 - 7

FC 's-Gravenzande JO9-6

Competitie

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 15

Datum

1 oktober 2022 10:00

Scheidsrechter

Ham Burger

Accommodatie

Sportpark Verburch
Arckelweg 20
2685SM
POELDIJK
tel. 0174-246136

Na de eerste serie wedstrijden hadden de talenten van JO9-6 nog geen overwinning gepakt. Maar door al het harde werk tijdens de training kon de eerste overwinning niet meer lang uitblijven.

Dat moest vandaag dan maar gebeuren op bezoek bij Verburch. Het zag er allemaal goed uit. We waren op tijd, speelden op een achteraf-veld en direct naast een sloot. Op gras, en daar word elke voetballer blij van.

Kijkend naar de tegenstander zagen we stevige kerels dus werd er afgesproken dat we het van samenspelen moesten hebben. Al snel speelden we de bal veel rond. Het duurde niet lang of Thygo maakte de 0-1. We waren duidelijk beter. Een volgende moment na een uittrap van doelman Maks werd in één keer door Thygo op de pantoffel genomen: 0-2. Er waren nog wat kansen voor Guus en Wassim, maar die hadden pech dat er bij Verburch nog een keeper in het doel stond.

Na deze goede eerste tien minuten zakte we iets in en werden we te gemakkelijk. Hierdoor kreeg Verburch een aantal goede kansen. Maar Maks hield knap de nul.

Toen de limonade op was pakte onze boys de draad weer op. Na goed doorgaan van Maks kwam Casper 1 op 1 met de keeper en via binnenkant paal ging de bal er in: 0-3.

's-Gravenzande kreeg de smaak te pakken. Maks maakte er na goed doorzetten 0-4 van. Daarna was het aan Verburch. Eerst misten zij een penalty, maar niet veel later maakten zij er 1-4 van.

Toen begon de galavoorstelling. Bram speelde van voor de bal naar achter, waarmee de bal door het hele team rondging. Uiteindelijk kwam de bal bij Thygo die deze aanval prachtig afrondde door de bal rechts om de verdediger te spelen en er links langs te lopen: 1-5.

Daarna was het aan Finn, met een indribbel knalde hij de bal onderkant lat er in: 1-6. Danic deed dat van achteruit nog eens dunnetjes over. Ook via onderkant lat bepaalde hij de eindstand op 1-7. Wat een wedstrijd! Moeders waren trots, vaders hadden weer praatjes en trainers waren opgelucht dat ze niet langs het bestuur hoefden te gaan!

Wat hebben we genoten!
- Bram verdeelde het spel en bewijst dat het soms beter is de bal naar achter te spelen om hem dan weer naar voren te krijgen.
- Wassim is goed aan de bal en geeft nooit een paas verkeerd, scoorde ook nog bijna.
- Maks maakte zijn goede wedstrijd in het doel en op het middenveld compleet met een doelpunt.
- Thygo goochelde met de bal als een professional.
- Danic kan zowel voorin als achterin goed uit de voeten.
- Finn maakte vele meters en bleek ook als aanvaller niet te stoppen.
- Guus was weer grandioos in zijn dribbels naar voren.
- Casper was lekker op dreef in duels met tegenstanders die een kop groter zijn.

Waar we nog aan moeten werken:
- Niet verslappen wanneer het even vanzelf lijkt te gaan.

Met een grote grijns sluiten we dit verhaal af. Nu gaan er ongetwijfeld meer successen komen.

De beer is los!


De directeur van Diergaarde Blijdorp

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!