Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup speelde dinsdagavond FC ’s-Gravenzande thuis tegen eerste klasser sv Wippolder.

Uiteindelijk behaalde FC ’s-Gravenzande een 3-0 overwinning, maar echt makkelijk ging het niet. In de eerste helft was de thuisploeg wel de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet. Een kansje voor Bram Sommeling kort na aanvang bleef zonder succes. Angelo Zwiers was ook kansrijk uit een hoekschop, maar doelman Koen Buijze voorkwam dat en een inzet van Rick Boers werd door hem gestopt. Voor sv Wippolder was er een kans voor Lorenzo Dijksman op aangeven van Domenico de Vreg, maar hij kon net niet bij de bal komen en rolde achter. Ook Noah Biemans was een keer gevaarlijk uit een vrije trap, maar die werd door de verdediging van FC ’s-Gravenzande weggewerkt. Een inzet van Joseph Goncalves voor de thuisploeg werd door de doelman tot hoekschop verwerkt, Twan van Meerten zag zijn inzet met moeite gestopt en Yuri Westhoff schoot nog een keer over de kruising.

In de tweede helft zette sv Wippolder een tandje bij en was de wedstrijd meer in evenwicht. De thuisploeg kwam goed weg toen Domenico de Vreg een keer kon uithalen in de 56e minuut, maar de bal kwam via onderkant lat weer in het veld. In de 63e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong toen Yuri Westhoff een keer kon uithalen en Koen Buijze kansloos liet. Even later was het weer Westhoff die gevaarlijk was op aangeven van Frank Broos, maar de doelman voorkwam een grotere achterstand. Na nog een poging van Nick Ruigrok, net naast en Frank Broos, hij schoot de bal recht in de handen van de keeper, was het Ruigrok die voor de 2-0 stand zorgde in de 89e minuut op aangeven van Frank Broos. Na nog een prima redding van Edgar Leerdam uit een vrije trap van sv Wippolder was het in de 92e minuut Angelo Zwirs die de bal binnenkopte en de eindstand op 3-0 bracht. Een toch wat moeizame en geflatteerde overwinning en is FC ’s-Gravenzande een ronde verder in de strijd om de Sir Winston Cup van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Angelo Zwirs, Joseph Goncalves, Roy van Beek, Daan Struckman, Jorik Koppers, Frank Broos, Nick Ruigrok, Yordi Klepke

Spelersgroep sv Wippolder: Koen Buijze, Colin Venema, Bud de Bree, Noah Biemans, Silvano Tarantino, Jari Seffelaar, Domenico de Vreg, Luuk Dil, Berto de Vree, Lorenzo Dijksman, Daley Uithof, Pim Sanders, Jordy Krassenburg, Joey Nolten, Nick Zwartjens, Ricardo van Heyst

Scheidsrechter: Cor van Elswijk, assistenten: Arjen Ruinard en Peter Wennekers