Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 A

Weddeloop 6
2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

Voor dinsdagavond stond de wedstrijd Voorschoten’97 – FC ’s-Gravenzande op het programma in de strijd om de KNVB Districtsbeker. Beide ploegen speelden in de voorbereiding van het seizoen ook al tegen elkaar en won FC ’s-Gravenzande met 3-2. In het verleden troffen beide clubs elkaar regelmatig in competitieverband en dat leverde vaak spannende en aantrekkelijke wedstrijden op.

Gelijke stand bij rust

Het was Voorschoten’97 dat in de zesde minuut op voorsprong kwam toen na matig verdedigen Ronnie de Roode de bal eenvoudig kon binnentikken op aangeven van Mo Maatoug: 1-0. Hierna was het FC ’s-Gravenzande dat probeerde op gelijke hoogte te komen, zij waren veel in balbezit, maar in de afwerking lukt het maar niet. Een inzet van Twan van Meerten leverde niet meer op dan een hoekschop, en een schot van Nick Ruigrok werd door doelman Stephan van der Niet gepakt. Ook Roy van Beek was nog kans rijk maar wist het na ruim een kwartier spelen het niet af te maken. In de 26e minuut was er een poging van Voorschoten’97, maar Martijn Hogenboom schoot de bal over en Benjamin Beumer zag zijn inzet via de FC ’s-Gravenzande verdediging tot hoekschop verwerkt. Na een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande weer op gelijke hoogte. Yuri Westhoff schoot de bal op de paal waarna Twan van Meerten de bal in het doel kopte: 1-1. Vlak voor rust was Benjamin Beumer nog een keer gevaarlijk voor de thuisploeg, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte zijn inzet.

Ronde verder

Bij aanvang van de tweede helft nog twee mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Jim van der Krogt en een vrije trap van Nicky Guijt bleven zonder succes. Hierna was het toch voornamelijk FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd dicteerde. Frank Broos kopte uit een hoekschop van Twan van Meerten de bal rakelings over de lat en twee schoten van Roy van Beek werden tot hoekschop verwerkt en hij knalde de bal nog een keer op de lat. Nadat Twan van Meerten nog een keer net naast schoot kwam FC ’s-Gravenzande in de 75e minuut op een verdiende 1-2 voorsprong toen Sil van Ooijen, op aangeven van Angelo Zwirs de bal binnenkopte. Sil van Ooijen was in de 84e minuut nog een keer dicht bij een treffer, maar schoot in het zijnet. De thuisploeg probeerde in de slotfase nog langszij te komen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Toch wel een verdiende overwinning voor FC ’s-Gravenzande dat een ronde verder is in de strijd om de KNVB Districtsbeker.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Sil van Ooijen, Daan van Unen, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Frank Broos, Roy van Beek, Patrick Fonseca, Jorik Koppers, Nick Ruigrok.

Spelersgroep Voorschoten’97: Stephan van der Niet, Martijn Hogenboom, Derk Reinders, Ronnie de Roode, Mo Maatoug, Jim van der Krogt, Nicky Guijt, Benjamin Beumer, Marc van der Voorst, Bart Vonk, Sem Simonis, Thom Wijnalda, Nasim el Khairaoki, Alessandro Kwant, Milan Werk en Jiggy van Engelen.

Scheidsrechter dhr. Cor van Elswijk, assistenten: dhr. Leo Apperloo en dhr. Beau Reijers.