Meine oma hat ein petticoat mit blümchen - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meine oma hat ein petticoat mit blümchen

FC 's-Gravenzande JO9-6

1 - 7

Honselersdijk JO9-2

Competitie

4e klasse X (3e fase) 06

Datum

4 februari 2023 8:45

Scheidsrechter

K. Offieboon

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

"Zaterdag deed ik niets dat ook wel later mag.Zaterdag zag ik de week die in het water lag.Maar zaterdag ben ik vrijer dan de rest."

Bovenstaande tekst is natuurlijk van de muziekband Bløf. Daar kan ik wel stoer over doen, maar die tekst heb ik niet zelf verzonnen. Bluf was ook nodig om deze zaterdag niet in het water te laten vallen tegen Honselersdijk. Een tegenstander waarvan eerder dit jaar met dubbele cijfers verloren werd.

De ziekenboeg bestond uit Finn en Thygo, maar met Fenna, Bram en Maks weer terug hadden we alsnog een top-selectie.

Bij begin van de wedstrijd lieten beide teams de bal goed rondgaan. Het beloofde een open wedstrijd te worden. Achterin wisten Guus, Wassim en Danic mooie driehoekjes te maken. Het was echter Honselersdijk dat met het samenspel gevaarlijk kon worden. Met wat geluk kwamen ze na een rollertje op 0-1.

Niet lang daarna maakten ze uit een schot 0-2. Toen kwam 's-Gravenzande er een aantal keer gevaarlijk uit via Danic, die zijn kansen net naast of in het zijnet zag belanden. Honselersdijk scoorde wel: 0-3.

Na een mooie aanval over de flank via Wassim en Danic kon Guus er 1-3 van maken. Honselersdijk antwoordde meteen en bracht de stand naar 1-4.

In de rust was duidelijk dat het verschil niet heel groot was en dat de mouwen opgestroopt moesten worden om nog een kans te maken. Dit werd heel modern uitgelegd met een bord met magneten hoe we moesten staan en lopen. Wat een eigentijdse technische staf hebben we!

's-Gravenzande kwam in de tweede helft veel op over de zijkanten via Casper, Wassim, Fenna, Bram en Danic. Maks knokte behoorlijk wat duels in het midden uit, waardoor we meer naar voren konden spelen. Dit leverde behoorlijk wat corners op. Echt gevaarlijk werden we helaas niet.

Daarna was de koek bij 's-Gravenzande op en liep Honselersdijk verder uit met als eindstand 1-7.

Tijdens de penalties dwaalde ik in gedachten af naar het kinderlied 'Meine oma hat ein petticoat mit blümchen, Meine oma ist ein ganz moderne frau.' Ik heb geen idee wat dat betekent, maar ik bedacht me dat mijn oma altijd wel goede oplossingen wist te bedenken voor allerlei problemen. Ik denk daarom dat we onze groei nog verder kunnen verbeteren door tijdens de trainingen en wedstrijden er een laptop bij te pakken. Opnieuw een moderne oplossing er bij om nóg beter en slimmer te worden dan we al zijn!

Positief is natuurlijk wel dat we de uitslag van begin dit jaar hebben gehalveerd. Dat geeft ook vertrouwen voor de wedstrijden die komen gaan en laat zien dat we steeds beter worden. En ik denk dat wanneer we eerder op de bal af gaan het ook minder hard werken wordt in onze verdediging en we wedstrijden als deze helemaal niet hoeven te verliezen. Daar gaan we de komende weken aan werken op de training.

Na al het geleerde van vandaag is het nu tijd voor genieten. Want het is zaterdag. En zaterdag ben ik vrijer dan de rest!


De neef van Guus Natuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!