Driemaal scheepsrecht? - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Driemaal scheepsrecht?

Westlandia JO9-7

3 - 3

FC 's-Gravenzande JO9-6

Competitie

4e klasse X (3e fase) 06

Datum

28 januari 2023 8:30

Scheidsrechter

Heronimus Boonstaak

Accommodatie

Sportpark De Hoge Bomen Westlandia
De Hoge Bomen 4
2671NZ
NAALDWIJK
tel. 0172-626638

Nadat vorige week het spektakel was afgelast, was het deze week weer tijd voor de derby tussen de twee grote Westlandse kernen Naaldwijk en 's-Gravenzande. Vuurwerk gegarandeerd.

Eerder dit jaar werd er tegen Westlandia nipt verloren en een keer gelijkgespeeld. Driemaal scheepsrecht was de hoop bij de fans van 's-Gravenzande.

De leiding was ditmaal in handen van de strenge scheids Heronimus Boonstaak, die bekend staat dat hij niet tegengesproken wenst te worden. Met zijn lengte maakt hij veel indruk, dus onze kanjers waren gewaarschuwd. Een aantal talenten was afwezig, maar gelukkig kwam Jaimy ons versterken en waren we toch met zijn zevenen.

Na het eerste fluitsignaal gingen onze boys met de bal aan de haal. Er werd van achteruit goed opgebouwd dankzij Finn, Jaimy en Danic. Hierdoor speelde onze jongens zichzelf een aantal maal knap vrij voor de keeper van Westlandia.

Wassim zag een lobbal alles en iedereen passeren, maar hij kwam helaas aan de verkeerde kant van de paal uit. Daarna een schot van Danic waar de keeper ook niet bij kwam. Het leek wel alsof het doel
telkens van plek werd verschoven.

Na opnieuw een mooie aanval van achteruit kwam de bal rechtsvoor bij Wassim terecht. Hij speelde met een mooie voorzet Casper vrij die de bal
met binnenkant voet langs de doelman schoot. 0-1.

Daarna nog een aantal goede pogingen van Wassim en Jaimy waarbij we onszelf te kort deden door niet meer doelpunten te maken. Aan de andere kant kwam Westlandia er steeds beter in. Gelukkig zat Thygo er een aantal keer goed tussen.

Na de limonade ging Westlandia door met aanvallen. Inmiddels met Jaimy op doel ging het een aantal keer maar nét goed. Toch wist Westlandia twee keer te scoren en kwamen zo op een 2-1 voorsprong. Jammer gezien het spel van onze kanjers in de eerste helft.

De mouwen werden bij 's-Gravenzande weer opgestroopt. Casper en Guus liepen achterin de gaten dicht en grepen goed in wanneer Westlandia in de aanval was. Aan de andere kant werden Thygo, Wassim, Finn en Danic gevaarlijk.

Thygo maakte er 2-2 van, nadat de bal als in een flipperkast via de keeper van Westlandia in het doel rolde. Westlandia maakte niet lang daarna de 3-2, nadat de bal ongelukkig door de benen van onze verdediging geschoten werd.

We wilden natuurlijk niet verliezen en al snel kwamen er kansen voor Finn en Wassim. Daarna was het de beurt aan Thygo die vanaf de zijkant naar binnen trok en de bal langs de keeper schoot: 3-3.

Het leek er op dat we de overwinning gingen pakken, doordat Danic nog een keer gevaarlijk werd door bij een indribbel naar het doel te lopen, maar zijn gevaarlijke schot werd door een Westlandia-been geblokt.

Al met al een mooie wedstrijd gezien, met voor de vierde keer dit jaar een einduitslag van 3-3.

Waar hebben we van genoten:
- Finn met rust aan de bal en het opbouwen van achteruit.
- Danic zorgde voor een goede aansluiting tussen verdediging en aanval.
- Thygo met zijn dribbels vanaf de zijkant naar binnen die altijd gevaarlijk zijn.
- Casper was vandaag op dreef in de duels en zette veel tegenstanders van de bal.
- Jaimy keepte een goede wedstrijd en was gevaarlijk op links.
- Guus beschermde een aantal keer zeer sterk de bal door zijn lichaam ertussen te zetten.
- Wassim was een kei in het vrijlopen om zo gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander.

Nou goed. Een hoop mooie ontwikkelingen en ook aandachtspunten waaraan we kunnen werken tijdens de training.

Ohjee, ik moet gaan, want ik wordt door Ash geroepen die mij nodig heeft voor een battle. Nou, tot de volgende keer dan maar hè!Pikachu
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!