2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Na een geweldige eerste seizoenshelft werd de voorbereiding op het tweede deel alweer op 3 januari gestart. Wahaha!

Middels een lasergame werd door de technische staf de tactiek uitgestippeld. En wat een helden hè die vaders. Stoere kerels die als een echte Rambo de overwinning pakten en zo het goede voorbeeld aan de boys gaven hoe je de kip bij de vleugels pakt, de koe bij de staart grijpt of de geit aan de sik trekt.

De eerste wedstrijd van 2023 gingen we dus vol goede moed van start. De tegenstander van vandaag was Quintus. Een team waarvan we eerder dit jaar verloren, maar we zijn natuurlijk zelf ook enorm gegroeid (ook in lengte). Helaas misten we Maks en dus wist iedereen dat er een stapje extra gedaan moest worden.

De scheids blies op zijn fluit en die had het zwaar in de regen, dus de pluim gaat vandaag naar Robin voor het leiden van het spel.

Terug naar de wedstrijd. Quintus was duidelijk niet gekomen om de punten cadeau te doen en ging vol in de aanval. We werden stevig terug gedrongen, maar Wassim, Danic en doelman Thygo wisten veel ballen tegen te houden. Hihihi hohoho!

's-Gravenzande moest op de counter en een aantal maal werd het over de zijkanten via Bram en Finn gevaarlijk. Na een minuut of zeven ging Finn er vandoor op links. Hij gaf de bal in de loop mee aan Guus en die twijfelde geen moment; 1-0 voor JO9-6! Quintus bleef geduldig de bal rondspelen en het duurde niet lang voor ze op 1-1 kwamen.

Thygo de tijger dook een aantal keer katachtig op de bal, waardoor Quintus voor rust geen doelpunt meer maakte. 's-Gravenzande deed dit wel, dankzij Finn die er na een mooie aanval 2-1 van maakte.

Quintus moet de smaak van de limonade erg lekker gevonden hebben want in het eerste deel na rust waren ze niet bij de les. Met een storm van aanvallen liep 's-Gravenzande uit naar 4-1 dankzij mooie doelpunten van Thygo na goed voorbereidend werk van Casper, Bram en Finn.

'Cat in the bag' dachten alle fans, maar Quintus was wakker geschud en toen werd het prijsschieten, blikgooien en touwtje trekken. Quintus kwam niet onterecht terug naar 4-4. Vervolgens was het twee keer de lat en doelman Guus die een aantal keer als een roofvogel op de bal dook waardoor de stand gelijk bleef.

Het leek de verkeerde kant op te gaan, maar iedereen weet inmiddels dat voetbal 90 minuten duurt en dat aan het einde 's-Gravenzande wint. In de slotminuten kwamen onze boys nog eenmaal onder de aanvallen van Quintus uit. Via de counter krulde Thygo de bal om de keeper heen zoals Cody Gehaktbal dat tijdens het WK deed. En daar was dan onze lang verdiende overwinning, 5-4! Ja haahaahaaaaaaa!

De gebruikelijke penaltyserie werd daarna vanwege de kou en regen afgelast en ja we zijn Nederlanders dus hoeveel er in zouden gaan is altijd nog maar de vraag.

Vervolgens renden de stoere vaders van de lasergame onderkoeld naar de kleedkamer en al jammerend warmden zij zich aan het bakje koffie op dat inmiddels gehaald was. Een enkeling smeekte om een knuffel van zijn vrouw. Kortom: één groot feest na een heerlijke overwinning!

Waar we van genoten:
- Wassim blonk uit doordat hij heel veel duels wist te winnen en een mooie assist gaf bij het winnende doelpunt.
- Casper was op dreef door voorop in de strijd te gaan tegen grotere jongens.
- Danic werkte als een paard om bij 4-4 meer tegendoelpunten te voorkomen.
- Guus keepte geweldig en maakte de belangrijke openingstreffer.
- Voor de balcontrole van Bram ga je naar het kunstgrasveld; hij heeft de bal als aan een touwtje.
- Thygo was weer heel belangrijk op doel én voor het doel van de tegenstander met 3 doelpunten.
-  Een Finn op snelheid is langs de lijn niet te stoppen en hij beloonde zichzelf met een doelpunt.

Nou goed, na alle nattigheid en koffie is het nu welletjes. Ik ga er vandoor voor opnames van mijn nieuwe programma 'De gemaskerde winner'! Wahaha!