Daal en Bergselaan 1 B
2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Op zaterdagochtend 13 mei 2023 mochten de jongens van FC ‘s-Gravenzande JO10-4 het opnemen in ’s-Gravenhage tegen de JO10-3 van HBS. Dexter was niet aanwezig vandaag, die was aan het genieten van een weekendje weg.

Dan de opstelling: Luuk in de goal, in de verdediging Ferre op links en Rens op rechts. Op het middenveld Puk en Quinn. In de voorhoede mocht Duuk starten. Billy stond als eerste reserve.

Het 1e kwart kunnen we kort over zijn. We begonnen heel slap aan de wedstrijd. We stonden niet op onze plek en lieten de bal niet goed rondgaan zoals de laatste wedstrijden. Ik denk dat de meivakantie nog in het hoofd en de benen zat. Tegen het eind van het 1e kwart scoorde HBS tegen de verwachting in de 1-0. Alleen Quinn had nog een goede kans, maar in het resterende deel werd niet meer gescoord.

Het 2e kwart begonnen we eigenlijk hetzelfde. Alleen kregen we iets meer kansjes. De bal ging nog steeds niet lekker rond en HBS maakte hun tweede doelpunt. 2-0! Vanaf de zijkant werden diverse aanwijzingen gegeven en algauw maakte Rens de aansluitingstreffer. 2-1! De koppies gingen weer ophoog en het was Duuk die de gelijkmaker scoorde, 2-2! De ban was gebroken en het vlotte spel van de afgelopen weken werd weer op de mat gelegd. Net voor het rustsignaal was het weer Duuk die scoorde, 2-3! Een goede comeback zo aan het einde van het 2e kwart.

Rust.

Na de limonade gingen de kids weer lekker verder. Het maken van plezier en elkaar wat gunnen. Dit resulteerde in korte tijd tot veel doelpunten. Rens scoorde zijn tweede, 2-4. Puk scoorde ook twee doelpunten in korte tijd, 2-6! Rens scoorde niet veel later zijn derde en maakte zo zijn hattrick compleet, 2-7! Aan het einde van het 3e kwart was het Ferre met een afstandsschot die de keeper van HBS niet helemaal onder controle kreeg, 2-8!

In het 4e kwart was het speelbeeld hetzelfde en kregen we veel kansen, alleen het vizier stond niet helemaal meer op scherp. Puk scoorde nog wel zijn derde en complementeerde zo ook zijn hattrick. Billy zag zijn solo in het zijnet belanden. Aan het einde van de wedstrijd scoorde HBS nog vanuit een corner en zette zo de eindstand op het scorebord, 3-9!

De supporters, trainers, leidster en coach hebben genoten van jullie inzet na een achterstand. Koppies omhoog en vooral ons eigen spel spelen. Top gedaan. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, dus dat wordt nog één keer keihard knallen.