Stemweek! - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Stemweek!

FC 's-Gravenzande JO9-6

4 - 2

Honselersdijk JO9-2

Competitie

4e klasse X (4e fase) 05

Datum

18 maart 2023 9:45

Scheidsrechter

Pierluigi Collina (ITA)

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Er was door vakanties en afkeuringen enkele weken geduld nodig voor onze helden weer de wei in mochten om een potje te voetballen.  Vandaag was het eindelijk zo ver. We mochten onze opwachting maken, opnieuw, tegen het sterke Honselersdijk van trainer Tjibbe Bakastinowic, een tacticus van heb ik jou daar en zeer bekend op de Europese velden.

Omdat in dit laatste kwart de prijzen gepakt moeten worden konden alle burgers van het Westland afgelopen week stemmen voor een nieuwe technische staf. Hoewel BBB (Buitenspel, Bikkelhard en Bolle Toet) van Caroline Tensen veel stemmen kreeg, mochten Kuifje, de zingende regenmaker en Dinges met die vreselijk gekleurde voetbalschoenen aanblijven. De vlaggen van de FC werden vervolgens weer rechtop gehangen, omdat de meeste fans tevreden waren over de campagne tot nu toe.

Na twee keer van Honselersdijk verloren te hebben moest vandaag duidelijk worden hoe veel beter we zijn gaan spelen sinds begin dit jaar. Bovendien zitten we ook niet te wachten op een functie elders. We moesten dus vol aan de bak.

En dat was onze jongens maar wat duidelijk. Ze gingen vol de duels aan met de sterke spelers van Honselersdijk. Daarbij waren Danic en Wassim ijzersterk in de verdediging en als het nodig was dook Thygo op de bal. 's-Gravenzande was veel aan de bal en met Guus, Maks en Finn een aantal
keer gevaarlijk.

Uit één van de aanvallen kwam de bal voor de voeten van Finn, die de bal keurig links van de keeper in de hoek schoot, 1-0. Hij keek wat verbaast, maar hij had toch echt gescoord.

Een tiental minuten later had Thygo zijn plek in het doel ingeruild voor het middenveld. Via een mooie aanval opgezet door Bram en Thygo kwam de bal voor het doel bij Casper uit. Hij twijfelde geen moment en schoot op doel. Via een verdediger van Honselersdijk en de rug van de doelman rolde de bal het doel in, 2-0.

Op het moment dat de tegenstanders bij een corner voor 's-Gravenzande met elkaar in debat gingen over wie de lijst ging trekken, sloop Thygo sluw met een dribbel vanaf de achterlijn naar de doelman, 3-0. Op dat moment een ruime en terechte voorsprong.

Honselersdijk deed nog iets terug en met rust was de stand 3-1.

Na rust veranderde Honselersdijk hun aanvalsplan en we kregen het moeilijk. Ze kwamen een aantal keer gevaarlijk voor ons doel uit, maar Maks redde meerdere keren uitstekend.

Bij een uitbraak op rechts was Finn er vandoor waarbij een overtreding nodig was hem te stoppen. Vrije trap 's-Gravenzande. Van grote afstand legde Guus de bal aan en hij krulde deze prachtig over de keeper heen, 4-1. Dat gaf gelukkig weer wat lucht in deze spannende wedstrijd.

Honselersdijk zette nog maar eens aan en kwam op 4-2. Vanaf dat moment zat de wedstrijd in het slot en er was geen hertelling nodig om de einduitslag te bepalen. 4-2 voor onze kanjers!

Geweldig natuurlijk, want na twee nederlagen tegen deze tegenstander hebben we bewezen dat we enorm gegroeid zijn!

Waar hebben we van genoten:
- Finn was zowel voorin als achterin te vinden.
- Casper verslond meters en maakte het de tegenstander niet gemakkelijk.
- Wassim en Danic deden het geweldig achterin, waardoor de tegenstander veel minder gevaarlijk was dan in de eerdere wedstrijden.
- Thygo liet zien wat je moet doen wanneer de tegenstander even niet op let en maakte zo een belangrijk doelpunt.
- Guus sleepte de overwinning binnen door de beslissende vrije trap op te eisen.
- Bram die de aanval van de 2-0 opzette.
- Maks stond als een rots op het middenveld en op doel.

De woordvoerder van Honselersdijk, Wopke Omtzigt, feliciteerde ons met de overwinning. Hij gaf ook aan dat ze veel werk te doen hebben om de harten van de Westlanders met een overtuigend verhaal weer te veroveren.

Ik moet hem echter teleurstellen, want de JO9-6 is vanaf nu aan de macht! Dit is een dag waaraan je een actieve herinnering over houdt!


Hoera! Hoera! Hoera!


WA van Buuren
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!