Dat was het dan! - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Dat was het dan!

GDA JO9-2

2 - 1

FC 's-Gravenzande JO9-6

Competitie

4e klasse X (4e fase) 05

Datum

20 mei 2023 10:30

Scheidsrechter

Toernooi Commissie

Accommodatie

Sportpark Madestein
Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Nadat de laatste competitiewedstrijd tegen GDA nipt werd verloren stonden er nog twee toernooien op het programma.

Dit waren de momenten waarop de prijzen gepakt moesten worden na een lang seizoen voorbereiding. Op 27 mei werd het thuistoernooi gespeeld. Naaldwijk, Quintus, Westlandia (ja alweer) en Honselersdijk waren de tegenstanders. Er werd op dit toernooi indrukwekkend samengespeeld en de hoogtepunten waren de wedstrijden tegen Honselersdijk (5-0 winst) en Westlandia (2-1 winst) waarin er lustig op los gecombineerd werd.

In de laatste wedstrijd tegen Naaldwijk werd het nog even spannend of het zou lukken, maar het lukte! De eerste prijs!

Dan zaterdag 3 juni het toernooi bij vv Maasdijk. Dit maal waren de tegenstanders Westlandia (ja echt), Monster (Waaaa!!!!!! Ga weg uit mijn kamer!) en vv Maasdijk.

Opnieuw was het spel en de inzet zoals we het graag zagen. Daardoor werd de tweede plaats binnen gesleept. De wedstrijd tegen Westlandia was op zich prima, alleen waren we in de eerste helft nog niet bewust dat de wedstrijd al begonnen was. Die werd met 5-2 verloren. Toch wel weer een prachtige tweede plaats, wat een feest hè. Zo sluit je een seizoen af waarin de kinderen enorm gegroeid zijn.

Tsja, en dat was het dan. Het verschil met begin en eind van het seizoen is enorm te noemen. Gingen we begin het jaar nog stevig onderuit tegen Honselersdijk en Quintus, zo eenvoudig werden ze in de tweede helft van het jaar opzij gezet. Een beter bewijs van de vooruitgang kan je niet hebben. Natuurlijk waren er ook mindere wedstrijden, maar daar wordt je uiteindelijk sterker van. Zolang we maar positief blijven en er voor blijven gaan!

Dan: de technische staf. Wat een helden hè. Heel het jaar staan ze klaar en daar waar nodig regelen ze spelers of beïnvloeden het weer, vooral op donderdag. Ze steken er veel vrije tijd in en het was reuze gezellig!

- Robert Brockhoff, regelde alles rondom de communicatie van het team en tussen de club. Zeer bedreven met het bord en de magneetjes. Het trainingspak staat hem uitstekend. Kan goed voor doen hoe je het doel verdedigt. Beter bekend als Kuifje. Was helaas bij de toernooien niet aanwezig, omdat hij zijn Arinda ging trouwen in Tibet.

- Ben de Bruijn, zeer goede conditietrainer en helder in de tactische aanwijzingen. In te huren als 'de zingende regenmaker'. Is de enige trainer van 's-Gravenzande die ooit in 'Koffietijd' op tv is geweest. Wereldberoemd geworden door de lofzang van The Weather Girls (Hallelujah, It's Raining Ben).

- Robin de Hoogh, de scheids, de leidsman, de rechtvaardige. Streng, maar zeker wel eerlijk. Enige scheids in Nederland die de VAR dit jaar niet nodig had. Helaas voor hem beschikte hij pas bij de laatste thuiswedstrijd over zijn gouden fluit. Foei KNVB! Schijnt ook goed te kunnen verhuizen.

Ja ikzelf maak ook deel uit van de technische staf. Maar ik ga mezelf natuurlijk geen veren geven. Mijn achternaam says it all! (Dit laatste is een grap hè mensen, dit meen ik niet echt!)

Dan, onze helden (in willekeurige volgorde):

- Danic maakte begin dit seizoen enorme sprongen in balbehandeling en techniek, werd zo één van de sterkhouders van het team doordat hij in de duels al niet te verslaan bleek. Kan op meerdere posities goed uit de voeten en heeft een uitstekend schot van afstand.

- Guus liet dit jaar zien hoe je goed je lichaam gebruikt en hij
liet regelmatig zijn slimheid zien door vanuit een indribbel te scoren. Was er daardoor mede
verantwoordeijk voor dat een aantal keer vanuit een achterstand toch werd gewonnen. We herinneren ons nog goed de wedstrijd tegen Quintus waarin hij in het doel de voorsprong overeind hield terwijl hij in een schiettent stond.

- Maks is op het middenveld niet te passeren en je komt hem soms drie keer tegen. Geen pleziertje wanneer je zijn directe tegenstander bent. Kampioen bal afpakken. Altijd in voor een goede grap of een spannend verhaal tijdens de training. Heeft zich ook als keeper goed laten zien.

- Thygo kan draaien en keren met de bal als geen ander. Maakt ook veel doelpunten. Zijn doelpunten van grote afstand herinneren we ons nog goed. Kan ook uitstekend keepen en dat wordt interessant om te volgen waar hij in de toekomst het meest plezier uit haalt. Waarom niet beide?

- Casper werkt altijd hard met zijn snelle beentjes. Is daarmee een plaag voor de tegenstander. Heeft dit jaar een flinke sprong genomen in balbehandeling en techniek. Let goed op wanneer hij een man moet dekken. Wanneer hij een doelpunt gemaakt heeft rent hij de 100 meter in vijf seconden met een gezichtsuitdrukking waarop ze in Hollywood jaloers zijn.

- Fenna weet steeds beter met de bal om te gaan. Halverwege het seizoen aangesloten bij de trainingen en bij te weinig spelers speelde ze wel eens mee. Met name met de bal onder de voet heeft ze het niveau al bijgehaald en kan dan een mooie actie maken. Kan ook goed de wenkbrauwen fronsen wanneer één van de trainers een mislukte grap maakt.

- Wassim is het voorbeeld van een echte teamspeler. Hij doet alles om te winnen. Is ook een hele complete voetballer geworden: wint duels, kan een man uitspelen en behoud het overzicht. Hij is de spelverdeler. De liefde voor het voetbal zie je zodra hij het trainingsveld op komt rennen.

- Bram kan echt toveren met de bal. Hij heeft hem als aan een touwtje. Het is altijd genieten hoe hij bezig is met kappen en draaien. En dan zijn schot: hard én geplaatst met de binnenkant van de voet. Dat kunnen er maar weinig!

- Finn is fel op de bal en is daarmee één van de aanjagers wanneer de mouwen opgestroopt moeten worden. Is een ouderwetse rechtsbuiten met een goede actie in de benen. Ligt hij op snelheid dan zie je hem niet meer terug. Heeft ook een enorme knal in zijn rechterbeen waardoor veel keepers de bal uit het net moeten vissen wanneer hij in de buurt is.


Tsja mensen, helaas is dit het laatste verhaaltje van dit seizoen. Het is voorbij, schluss, the end. Gelukkig zit er nog wat in het vat met twee weken training, waarbij we iedereen nog hopen te zien.

Het laatste kunstje van dit jaar is op 15 juni: de wedstrijd Kinderen vs De Moeders. De popcorn en de verbandtrommel zijn al besteld. Alle fans van het afgelopen seizoen zijn van harte welkom om te komen kijken naar dit spektakel. Ik heb er zin an!

Tot slot bedanken we alle ouders en overige fans voor de steun dit jaar. Het was een waar genoegen!


Tot volgend jaar!


Peter de Best

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!