“Ha Louis!” - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

“Ha Louis!”

FC 's-Gravenzande JO9-6

2 - 3

HBS JO9-6

7'
Heronimus Benschop (schot)
15'
Jozias Klamanstrius (scrimmage)
24'
Guus Switser (intikker)
28'
33'
Herbert van de Kouterik Brimmenschteinn (schot)

Competitie

4e klasse X (4e fase) 05

Datum

25 maart 2023 8:30

Scheidsrechter

L. Anterfanteren

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Tring tring! (het geluid van een moderne mobiele telefoon laat zich niet makkelijk vertalen naar geschreven woorden, dus vandaar even het traditionele gerinkel van een telefoon).

"Hallo? Ja daar spreekt u mee! Ha Louis, ben jij 't?! Zeg je komt me toch niet de les lezen hè!?"

"Nee daar heb je gelijk in. Nee we waren gisteravond niet best." "Ja klopt, al snel 3-0. Half Nederland heeft na 28 minuten weggezappt."

"Wat zeg je Louis? Wij kunnen leren van JO9-6?! Ja dat klopt dat heb ik vanochtend gezien. Ja, ze speelden tegen HBS, De Kraaien uit Den Haag. Ja die spelen naast Quick. Ja in de Vogelwijk Louis. Daar wonen geen stratenmakers."

"Wat ik er van vond vraag je, Louis? Ik vond de heren van JO9-6 weer beresterk. Ja soms mocht het feller op de bal, maar ze hadden veel kansen."

"Zeg Louis, je hoeft je stem tegen mij niet te verheffen hoor! Ik ben niet één van je spelers, ik ben de bondscoach!!"

"Ja pech in de afronding hadden ze. Ik vond Finn en Wassim wel lekker verdedigen bij JO9-6. Misschien die maar eens selecteren. Samen met Casper. Die liep ook keurig achter de bal aan."

"Guus zeg je?! Ja die maakt tenminste wel doelpunten en reageert goed op wat de tegenstander doet."

"Ho wat zeg je Louis (houd telefoon wat verder weg van zijn oor in verband met het geschreeuw)!? Ja Bram en Danic kunnen wel goed bij de tegenstander wegdraaien met de bal onder de voet. Klopt wat je zegt, Thygo is vaak goed voor een doelpunt met een mooi geplaatst schot. Ook vandaag weer."

"Ja hè Louis, knap van JO9-6 dat ze een 0-2 achterstand ombogen naar een gelijke stand van 2-2."

"Daar heb je gelijk in Louis, daar waren wij gister niet toe in staat. Ja ik denk dat ik gister wel een beetje dom was. Maar of jij dan nou per sé zo slim bent? Nee dat klopt Louis, met 5-3-2 heb je minder doelpunten tegen gekregen dan wij gisteravond met 4-3-3."


"Wat wij gemeen hebben vraag je? Nou Louis, we zijn allebei in de maling genomen door Lionel Messi. Wat zeg je? Ohja dat schept inderdaad een band." (fronst zijn wenkbrauwen)

"Met betere spelers hadden we gisteravond misschien ook wel een kans gehad. Ja wat jij schreeuwt Lo..... ik bedoel zegt, Louis. Ik denk dat ik toch maar de spelers van JO9-6 ga selecteren. Ja die Maks had ik inderdaad wel op het middenveld kunnen gebruiken ja." 

"Ja Louis, helemaal met je eens hoor. Ze hebben uiteindelijk wel met 2-3 verloren, maar wel waardig verloren. Ja JO9-6 vermaakte het publiek wel ja. Mmmh? Ja ik weet wel hoe dat moet Louis. Ik heb toch in '92 de winnende gemaakt in de Champions League finale in de verlenging!?"

"Ja Louis je hebt gelijk, dat was het laatste jaar dat het nog Europa Cup 1 heette. Sorry voor de verwarring en dank dat je me op de verspreking wijst (zucht)."

"Zeker, ik weet wat me te doen staat. Ja ik heb de nummers van de spelers van JO9-6 al opgezocht en gevonden. Mijn contactpersoon zeg je? Nee niet Danny Blind. Ja klopt, dat is een groot tacticus."

"Gibraltar zeg je? Nou naar het voorbeeld van hoe JO9-6 zich vandaag terug knokte in de wedstrijd natuurlijk."

"Ja is goed joh. Ja hoor ja. We gaan op jouw manier juichen naar het voorbeeld van de kanjers van JO9-6."
CE2311A5-C414-487F-B7EF-73E47835BD41.jpeg

"Prima Louis. Ja dat neem ik van je aan hoor. Ik ga ze selecteren. Tevreden? Ok fijn. Jij ook goed weekend. Groeten aan Truus, dag Louis." Tuut tuut tuut (dit klopt dan wel weer met de werkelijkheid).

"Bartina, wil je voor mij een grote reep chocola uit de kast halen? Heb ik even nodig....."


Ronald Koeman

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!