Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Vandaag mochten de boys aantreden tegen GSC/ESDO. Hiermee werd opnieuw een tegenstander uit de Haagse voetbalhistorie getroffen. En dit was alweer de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Ahhhhhhh......

Het weer was heerlijk. De zon was in opkomst en het veld lag er goed bij. De achterlijn ontbrak echter, maar deze werd door trainer Peet met veel precisie neergelegd. Trainer Ben moest hard lachen om dit tafereel, want zonder waterpas blijft het altijd scheef, zo weet hij.

Dan: de wedstrijd. Hoewel 's-Gravenzande het meest aan de bal was, was het GSC/ESDO dat gevaarlijk was uit de counter. Zij waren fysiek sterk en ook zeer snel. Ze maakten dankbaar gebruik van de ruimte die ze van ons kregen en ook sjokten we te veel achter de bal aan, waardoor GSC/ESDO in de eerste helft uitliep naar een 0-4 voorsprong. Vlak voor rust deed 's-Gravenzande nog iets terug via een doelpunt van Thygo, waardoor we met een stand van 1-4 gingen rusten.

Dat moest anders, zo was in de rust duidelijk. Aangegeven werd dat de mouwen opgestroopt moesten worden en de supporters waar voor hun geld moesten krijgen.

In de tweede helft stond er een ander 's-Gravenzande in het veld. Strijdend voor elke meter en niet meer sjokken bij balverlies. Gelijk bij de aftrap gingen Casper en Finn er vol bovenop, waarna Danic er 2-4 van maakte.

Daarna aan de linkerkant een uitbal waarbij Finn de bal indribbelde en met rechts de bal over de keeper krulde met een mooi afstandsschot, 3-4. De tegenstander wist niet meer waar ze het moest zoeken.

Tot twee keer toe was het Guus die met een mooie dieptebal een aanval opzette over de zijkanten. Het veldspel zag er weer verzorgd uit. In de duels waren we de bovenliggende partij en elke aanval werd door Wassim, Maks, Danic en Bram voorkomen.

De 4-4 werd vervolgens gemaakt door Thygo en het geloof was terug dat we konden winnen. Het was echter GSC/ESDO dat het beslissende doelpunt maakte via een mooie aanval over links. Daarmee werd de eindstand bepaald op 4-5.

Een zeldzaam natuurverschijnsel zorgde er voor dat Finn en de bal bij de penalty uit elkaar werden geblazen.

Een goed herstel na een moeizame eerste helft. Deze wedstrijd voelt wat dat betreft aan als het eten van een citroen. In de eerste helft neem je er een hap van en was het verdraaide zuur, maar in de tweede helft merk je dat er veel vitamines in zitten waar je van kunt leren en groeien. De aandachtspunten voor de training zijn duidelijk.

Wat dat betreft is het heel knap hoe we als team de tweede helft zijn opgestaan en teruggekomen in de wedstrijd. Dat verdient een compliment aan iedereen. De volgende wedstrijd gaan we direct voor een goede start!

Groot compliment gaat uit naar scheids Robin die elke thuiswedstrijd dit jaar tot een goed einde heeft weten te brengen. Dank daarvoor! Of ze thuis blij zijn dat hij een fluit gekocht heeft...

De Grote Oebiedoebie (met het konijn dat 'immers' en 'daarentegen' zegt)