Historie - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Historie

+ =


FC 's-Gravenzande is opgericht op 1 juli 2010. Op die datum fuseerden de 's-Gravenzandse Sport Vereniging  en de 's-Gravenzandse Voetbalvereniging tot één van de grootste amateurvoetbalclubs van Nederland, met meer dan 1600 leden.

's-Gravenzandse Voetbalvereniging
De 's-Gravenzandse V.V., in de volksmond meestal aangeduid als RoodWit (naar de clubkleuren), werd opgericht op 15 mei 1912. Het was van oorsprong een zondagvoetbalvereniging, maar vanaf eind jaren '60 werd alleen nog op zaterdag gespeeld.

's-Gravenzandse Sport Vereniging
De 's-Gravenzandse S.V. , ofwel "de Sport", werd opgericht op 25 september 1936 door 's-Gravenzanders die niet op zondag wensten te voetballen. De club koos het gemeentelijke blauw en geel als de clubkleuren.

Juliana Sportpark
Het Juliana Sportpark werd in gebruik genomen op 14 augustus 1965. Tot aan de fusie bespeelden beide clubs het park, dat in de loop van de tijd uitgroeide tot maar liefst 11 velden, gezamenlijk. Het fenomeen van steeds wisselende thuiszaterdagen en trainingsavonden was daarbij in de voetbalwereld een veel besproken onderwerp, tot aan de fusie in 2010.
De oorspronkelijke accommodatie, vaak aangeduid als "de bunker",  werd in 1976 uitgebreid met een nieuwe kantine en kleedkamers. In 2004 maakte dit alles plaats voor een prachtig nieuw gebouw, met voor iedere club een eigen kantine.  Door brand kon de 's-Gravenzandse V.V. maar kort genieten van het eigen onderkomen en trok in bij de zustervereniging. Het bleek de voorloper voor de algehele samensmelting.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!