Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Met de twee overwinningen en de goede teamontwikkeling in het achterhoofd werd door de technische staf aandachtig gekeken naar de videobeelden van de tegenstander van vandaag; Sportclub Monster.

We schrokken echter niet van wat we zagen, want zoals ook in de krant te lezen was, waren het behendige spelers met een goed schot. Vooraf waren we dus gewaarschuwd dat we ze geen centimeter ruimte moesten geven.

Met Casper in de ziekenboeg, maar gelukkig Jip weer terug, begonnen we fris en fruitig aan de wedstrijd. Omdat de opstelling met net wat andere namen werd ingevuld waren we het eerste deel wat onwennig. Monster was de bovenliggende partij en al gauw kwamen zij op een 0-2 voorsprong. Het had nog erger kunnen zijn, omdat zij twee maal de paal wisten te raken en ook doelman Noah veel aan het werk werd gezet.

Eenmaal gewend ging bij sGravenzande het gas er op met schoten van afstand van Pim en Maks. Met wat pech viel echter aan de andere kant de 0-3 binnen. sGravenzande bleef er echter voor knokken en met veel inzet van Maks en Mats kon Jip doorstoten over links en hij jaagde met zijn schot de bal hoog in het doel; 1-3.

In de rust werd aangegeven dat het verschil met Monster niet groot was, dat we door moesten gaan met de bal naar elkaar spelen over de zijkanten en dat we feller moesten zijn op de bal.

Hoewel Monster op 1-4 kwam was sGravenzande de tweede helft de bovenliggende partij. Monster kreeg voorin nog nauwelijks ruimte waar George en Maks als blokken beton zich voor de bal gooiden op het moment dat het gevaarlijk werd. Doordat doelman Noah goed het overzicht hield kon er via Luca, Jip en Pim naar voren worden gespeeld waarbij Guus en Mats meerdere keren gevaarlijk werden.

Op het moment Guus even wissel stond zei hij "wanneer ik er zo in kom ga ik een uitbal nemen en direct schieten". Blijkbaar heeft hij een glazen bol, want enkele minuten later en nog koud in het veld dribbelde hij de bal vanaf rechts in en krulde hem over de doelman van Monster heen de kruising in; 2-4.

De beer was los met een aanval over links waarbij Luca en Mats Guus vrij wilden spelen, maar de bal net verkeerd viel om een doelpunt te maken. Monster wist niet waar ze het moesten zoeken en ook in de stem van de trainer van Monster klonk wat paniek.

De trainer van Monster werd angstig toen de turbo er bij FCG op ging

Hoewel het er over de zijkanten goed uit zag werd er niet meer gescoord en zo nam Monster de punten mee naar Monster. We waren al even niet meer gewend aan verliezen, maar met al het harde werk in deze wedstrijd hebben we weer een mooie stap gezet. Want waar we eerder de koppies nog wel eens lieten hangen was daar vandaag geen sprake van! En zo kwam er een einde aan een mooie wedstrijd.

Waar we van genoten:
- Jip liet zien dat het loont om te blijven lopen bij balverlies om zo de bal weer terug te ontvangen.
- Pim was niet te omspelen wanneer een tegenstander hem met de bal voorbij wilde lopen.
- Noah was erg goed bezig door diverse aanvallen van achteruit op te bouwen.
- Luca kijkt bij een uitbal goed naar wie er vrij staat en bereikt zo vaak een speler van sGravenzande.
- Guus was weer ijzersterk in de bal vasthouden voorin.
- Mats liep zichzelf meerdere keren goed vrij zodat hij van achteruit de bal kon ontvangen.
- George liep de gaten achterin dicht om na het veroveren van de bal weer een aanval op te kunnen zetten.
- Maks bleef gaan en de tegenstander moest hem soms wel drie keer proberen voorbij te spelen, omdat hij niet op gaf.

Volgende week sluiten we het eerste kwart van het seizoen alweer af met een wedstrijd tegen FCG JO10-8 om 10:00u. Daar gaan we ons goed op voorbereiden komende week. Tot op de training!