2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Nadat vorige week het openingsdoelpunt werd gegund, hoewel niet waarneembaar of deze de lijn gepasseerd was, heb ik me uit protest een week lang vastgeplakt aan de A12. Veel mensen vonden het niet leuk, wat ik snap. Ik kreeg er een gratis douche en lunch voor terug dus tel uit je winst.

Ook mijn goede vriend Arendsoog kon het met zijn scherpe zicht niet waarnemen. Maar van wat niet is of kan moet je leren, dus deze les werd door de heren van JO10-7 meegenomen naar de wedstrijd tegen HVC van vandaag.

De training was keihard en vermoeiend

Op de training werd er veel geoefend op om je heen kijken, overspelen en keuzes maken in je loopactie. Dat hadden de heren goed onthouden want er ontstond meteen een boeiend gevecht waarbij zowel 's-Gravenzande als HVC de aanval koos.

HVC was twee keer gevaarlijk dichtbij, maar er zat een engeltje op de lat en zo ging de bal twee keer buitenkant paal naast. Toen was het de beurt aan Pim die na een mooie aanval op links de bal langs de doelman schoot, 1-0.

Het bleef erg spannend in de eerste helft met kansen over en weer. In het doel hield Noah het lang droog met een aantal mooie reddingen met handen en voeten. Aan de andere kant ging de keeper in de fout na goed doorjagen van Mats, waarbij de bal voor de voeten van Pim kwam die deze buitenkans voor open doel niet liet liggen, 2-0 FCG!

Kort voor rust verzilverde HVC één van de vele kansen waarmee we op 2-1 gingen rusten. De tweede helft ging 's-Gravenzande er goed voor zitten. Iedereen wilde graag winnen en bleef daarom goed vanuit positie spelen. Iedereen werkte er hard voor en na goed druk zetten van Maks en Guus kwam de bal voor de voeten van Pim die opnieuw raak schoot. 3-1!

We konden niet lang ontspannen doordat HVC al snel 3-2 maakte met nog 2 minuten op de klok. Een mooie kans nog voor Mats, nadat Maks hem vanaf de indribbel vrijspeelde voor de keeper, maar helaas ging de bal niet het doel in. Spannende seconden volgden totdat de scheids het genoeg vond. Daar is de eerste overwinning!

Met de pingels ging het ook heel goed, waarbij FCG er meerdere scoorde en HVC niet. Beter kun je je niet wensen! Dikverdiende overwinning en de stijgende lijn is ingezet. Hopelijk volgende keer weer met Jip erbij.

Waar we van genoten:
- Luca hield de bal in bezit terwijl hij omsingeld werd door meerdere tegenstanders.
- Casper stond goed zijn mannetje in de verdediging op links.
- Pim was balvast en maakte de ozo belangrijke doelpunten om de overwinning binnen te slepen.
- George was een gigant in de verdediging en was het slot op de deur.
- Noah boekt vooruitgang in het doel en was belangrijk met reddingen met handen, voeten en kwam goed zijn doel uit.
- Maks was zeer belangrijk op het middenveld met al zijn balveroveringen.
- Guus ving vaak de tweede bal op wanneer de tegenstander probeerde aan te vallen, waardoor we veel op hun helft konden voetballen.
- Mats was voorin aan het trekken en sleuren. Zijn goede spel werd nét niet beloond met een doelpunt.